Am depresie si Hep.C

Buna seara.Sunt Elena ,am 58 de ani si ma confrut cu unele situatii la care nu gasesc rezolvarea.Urmez tratament antidepresiv din anul2013 .In acel an mi s-a intamplat sa day crezare excrocilor la care am pierdut o suma de bani destul de multi pentru mine.Metoda accidentul.A fost un soc pentru mine ca de atunci nu-mi gasesc linistea.Atunci mi-a trecut ca o sageata pe partea stanga a capului ,am crezut ca inebunesc.Am fost internata la Sapoca ,am urmat tratament dar nu pot sa trec.Plang din orice, am devenit nervoasa nu suport sa mi se zica nimic.Daca am o suparare ma gandesc sa termin cut viata.Noroc ca am avut sustinerea familiei.Tratamentul prescris l-am urmat ,dar din 2017 a mai redus deoarece am fost depistata cu Hepatita C .In LunaDecembrie 2018 a fost nevoie sa mai reduca din doze chiar a scos un tratament pentru a lua Zepatier pentru hepatita ( tratament nou ). Si Inca o problema este ca in fiecare noapte am cosmaruri unde ma manifest in somn.De exemplu am visat unde o prinsesem pe o sora si o bateam.M-am trezit unde dadeam cut pumnul in pat dar cu o forta puternica ,sau ma certam cu fiica mea si umblam cu mana printr-un fotoliu ,fiind langa pat.Dand cu mana am simptit ceva moale ,era husa,dar eu in vis am crezut ca este parul ei ,am apucat iar cu o forta husa.Nu exista noapte sa nu vorbesc in somn .Uneori rad . Am tip at atat de tare CA s-a speriat si sotul.Cand ma vede ca sunt agitata ma trezeste.Va rog ce pot face in acesta situatie . Ar fi bine sa fac o encefalograma ? Va rog sa ma ajutati sa nu mai aceste manifestari dure.Eu am intrebato si pe doamna Doctor Psihiatru si mi-a spus ca sunt lucruri nerezolvate din trecut. Asta nu ma ajuta cu nimic.Dupa terminarea tratamentului pentru hepatita poate sa-mi mareasca doza sau sa-mi dea altul pentru ca acesta nu -mi este benefic. Sper ca m-am facut inteleasa si astept cu nerabdare sfatul d-voastra.Va doresc sanatate si realizari pe toate planurile. Cu mult respect ELENA.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, imi pare foarte rau de suferinta dvs. si sunt sigura ca vor exista ameliorari cat de curand, pentru ca urmati terapia  moderna antivirarala contra hepatita C . Cu siguranta ca exista un fond depresiv , accentuat de drama pe care ati trait-o acum 6 ani, insa trebuie sa stiti ca Hepatita C si afectarea ficatului au drept consecinte manifestari psihice - cu simptome pe care le traiti si le-ati descris si aici, in mare parte. As vrea sa va invit sa cititi acesta articol  in care veti intelege mai multe lucruri despre boala dvs.- practic despre ambele boli, care se intrepatrund. Eu va doresc mult curaj, respectati dieta specifica recomandata pacientilor cu hepatita C, plimbati-va si petreceti timp mai mult afara in parc, la aer curat, mergeti la spectacole, la cinema etc. Impuneti-va sa va relaxati,glumiti mai mult cu familia, uitati -va la comedii, cititi carti cu glume, ascultati muzica. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.