Alunițe multe la copil de 8 ani

Bună ziua. Am un băiețel care are 8 ani si in anul acesta i-au apărut multe alunițe , în special pe față( chiar dacă nu a stat la soare și folosim cremă cu protecție solară mereu)... i-au apărut si în toamnă). Am fost la un dermatolog ,care mi-a spus că este normal și că probabil are nivelul de testosteron crescut. Aș vrea vă rog să imi spuneți dacă este normal , ca in cursul unui an sa ii apara atat de multe?...cred ca pe față are 20 Sincer mă tot gândesc să nu fie vreo boală sau glandă care să declanseze explozia de alunițe. Multumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Numarul de alunite este determinat genetic, ele doar “apar” la suprafata de regula in perioada prepubertara, insa nu sunt favorizate neaparat de ceva anume. Exista motive de ingrijorare doar cand alunitele isi schimba forma, culoarea (in negru, rosu sau albastru), textura, daca au margini neregulate etc. In plus, persoanele cu pielea alba tind sa aiba mai multe alunite. Factorul de protectie este foarte important, asa cum ati mentionat si dvs. De asemenea, puteti urmari in timp alunitele mari sau reliefate, daca exista modificari la nivelul acestora. Multa sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.