Alopecie

Buna ziua, ma i tereseaza daca ati auzit de cazuri de lichen planopilar. Se trateaza? Părul pierdut se mai poate recupera? Imi puteti recomanda un dermatolog cu experiență în așa ceva? In momentul de față am pierdut aproximativ 50% din păr și continuă să cadă. Ca si tratamente am făcut infiltrații in scalp cu kenalog, mezoterapie scalp, prp, ozonoterapie sistemică. Mentionez ca am efectuat o biopsie, rezultatul acesteia fiind ,, pledam pentru lichen planopilar '' Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Dacă vorbim de cazurile ușoare de lichen plan, acestea vor dispărea în câteva luni, fără să fie nevoie de tratament. Insa daca este vorba despre o forma mai severa de lichen plan, tratamentul medicamentos va fi necesar. Nu exista niciun tratament care sa vindece lichenul plan, insa unele medicamente pot ameliora manifestarile acestuia. Lichenul plan se manifesta episodic, ceea ce inseamna ca poate disparea complet timp de cativa ani, intrand in faza de remisiune, pentru ca apoi sa se reactiveze subit. Mai multe detalii, găsiți AICI -- https://doc.ro/sanatate/lichenul-plan-si-lichenul-plano-pilar. O zi cu grijă de sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.