Alimentatie cancer (mielom multiplu)

Buna ziua, Tatal meu a fost depistat cu cancer cu mielom multiplu mai exact, avand maduva afectata. Avand in vedere gravitatea bolii, ma intereseaza sa stiu daca ma puteti ajuta cu un regim alimentar. Incepand de luni va incepe tratamentul cu citostatice si stiu ca este un tratament destul de dur, de aceea m-ar ajuta niste informatii cu privire la ce anume trebuie sa manance, cat si cum? Multumesc mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, este foarte important sa stiti ca in astfel de cazuri dificile, recomandarea certa trebuie sa vina de la medicul curant. Acesta cunoaste in detaliu anumite detalii despre pacient pe care eu, de exemplu, in acest moment, nu le cunosc: cat de avansat este cancerul, formula de citostatice din planul de tratament, care este starea generala de sanatate (afectiuni cronice precum diabet, dislipidemie, etc.), fumator sau nu, supraponderal sau nu, si asa mai departe. Va pot recomanda acest articol, cu o serie de recomandari generale https://doc.ro/dieta-si-sport/alimentatia-pacientului-cu-cancer-recomandarile-specialistului insa va rog sa discutati in detaliu cu medicul oncolog pentru recomandari. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.