Alimentatia corectă la copii cu vârsta cuprinsă între 8 si 12 ani

Care este alimentația corectă la copii pentru a îi ajuta sa slăbească .Copii au 8 ani băiatul si 12 fata si sunt destul de grasuti .Cum pot depista de ce se îngrașă?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua in primul rand ar trebui sa vedeti care este indicele de masa corporala si cu cat depasteste normalul. il puteti calcula aici. Puteti depista de la ce se ingrasa facand un jurnal alimentar impreuna cu ei si notand fiecare aliment, masa, gustare, bautura. De regula copiii si adultii deopotriva, se ingrasa de la excesele de fainoase, duclciuri, grasimil, alimente gata preparate sau semipreparate, prajeli, combinatii de cartofi, cu fainoase, cu orez etc. 

Daca diferenta de IMC  este semnificativa, ar trebui sa va adresati unui medic nutritionist care sa discute cu copiii si cu dvs., in detaliu ce inseamna o hrana sanatoasa, dar care in acelasi timp nu genereaza exces de grasime, diferente de calitate si cantitate. 

regasiti aici va rog un articol care sa va ajute cu cateva indrumari.

trebuie sa fiti delicata in abordare pentru a nu le crea dezechilibre emotionale, de aceea va mai recomamd si acest articol.

sanatate multa!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.