Alergie la piscatura de purice

Bună ziua! Mă numesc Daniela şi am un băiețel de un an şi jumătate căruia începând cu vârstă de 2 luni au început sa îi iasă pe tot corpul bubițe tip vezicula pline cu lichid, care îl mănâncă. Am mers la foarte mulți medici dermatologi şi alergologi, am făcut mai multe teste însă nimeni nu ne-a dat un răspuns al cauzei acestor bubițe ( ultimul test a fost făcut lichidului din vezicule şi a rezultat un prurigo strofugus şi ne-a fost recomandat un regim alimentar foarte stric, fără rezultat ). Datorită mai multor factori, eu singura am concluzionat că de fapt este o reacție la pişcătură de purice. Din motive care nu ţin de mine nu reușesc să scap de aceste insecte. Întrebarea mea este următoarea: dacă am dreptate, cum pot proteja copilul, tunând cont de faptul că inevitabil va intra în contact cu aceste insecte? Vă mulțumesc şi vă doresc multă sănătate! Daniela Ştefan

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Daca sunteti sigura de aceasta cauza, din pacate singura solutie eficienta este indepartarea cauzei. tratamentul pe termen scurt se face cu histaminice, insa daca nu indepartati cauza acestor eruptii cutanate, ele vor continua sa apara. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.