Alergie autoimuna in sarcina

Buna ziua. De cativa ani ma confrunt cu niste reactii alergice foarte neplacute care se manifesta prin aparitia bubitelor rosii cu mancarimi si uneori angioderm la nivel facial. Am facut nenumarate analize recomandate de alergolog si endocrinolog si se pare ca rezultatul nu este conclundent, drept urmare tin sub control aceste reactii cu 1-2 pastile pe zi de Borenar. Am inteles ca este o reactie autoimuna pentru care nu exista o explicatie in momentul de fata. Am 26 de ani si nu mai stiu ce fel de analize sa fac pentru a trata definitiv aceasta reactie. Imi doresc sa am un copil in viitorul apropiat si ma preocupa aceasta problema pentru care nu gasesc o rezolvare. Aceasta reactie poate afecta in vreun fel copilul? Voi putea sa continui tratamentul cu Borenat sau cu alt medicament in timpul sarcinii? Mentionez ca nu pot sa ma lipsesc de aceste pastile.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Va recomand ca inainte de a planifica o sarcina sa discutati acest aspect cu medicul dumneavoastra ginecolog, dar si cu specialistii in alergologie si endocrinologie. Tratamentul dumneavoastra trebuie adaptat si supravegheat pe parcursul sarcinii, pentru a impiedica efectele adverse, dar a tine in acelasi timp sub control reactiile alergice. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.