Alergie

Buna ziua, Din martie 2016 ma confrunt cu un episod de alergie ... in 2013 am mai avut un episod, s-a manifestat diferit cu brobonite mici, mici, care scarpinate se inmulteau si se uneau formand o bubita mult mai mare care manca ingrozitor. LA fel ca in 2013, analizele au iesit ok, mai putin cele specifice alergologiei (ex: IgE) care confirma ca ar fi vb de o alergie, insa restul analizelor efectuate (specifice alergologiei, imunologice parazitologice, etc) au iesit ok. NU se stie ce declanseaza, ce intretinere aceasta alergie. Episodul din 2013 m-a tinut aproape un an de zile, am tinut si cure de tratament pt paraziti, pt ca au zis ca pot iesi negative dar parazitul sa existe in corp , si degeaba ... mi-a trecut la vreo 5 luni dupa ce am tinut toate curele respective ... Nu stiu ce sa cred, ce sa fac .. sunt cu antialergice dimineata si seara ... Doctorii au zis ca nu cred ca este ceva alimentar, deoarece am acelasi stil de viata de ani de zile si nu sunt genul pofticioasa sau care sa experimentez dpdv culinar. La nevoie, cand nu cedeaza cu xyzal, (mai ales in cazul umflaturilor), iau Medrol. Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua!

Pe un fond alergic se pot face mai multe episoade urticariene in decursul vietii. Factorii ce declanseaza aceste episoade sunt foarte variati, iar procesul alergic odata debutat, se poate autointretine pe o perioada mai indelungata, mai ales daca organismal mai vine in contact cu alti agenti care sa intretina reactia. La aproximativ o jumatate dintre persoanele afectate de urticarie cronica, procesul alergic trece in mai putin de 1 an.

Gama de analize care pot fi efectuate in cautarea unui factor declansator este deosebit de variata, o multitudine de agenti putand determina urticarie, incepand cu cei alimentari sau medicamentosi, infectiosi, autoimuni. Cu toate aceste analize la dispozitie, cauza ramane nedepistata in peste jumatate din cazuri.

Tratamentul antihistaminic poate fi pastrat pe termen lung, atat cat este nevoie, fara reactii adverse. Eventual, vorbiti cu medicul dumneavoastra curant daca va recomanda o cura mai lunga de Medrol, in functie de cum apreciaza dumnealui severitatea intensitatii si extinderii leziunilor.

Puteti incerca sa tineti un regim alimentar hipoalergenic, in ideea ca ceva din alimentatie intretine actualul proces de urticarie. Exista cazuri descrise, la care urticaria a cedat dupa mai multe luni de regim alimentar. Ca si alimente intens alergizante cap de lista sunt pestele, mezelurile, rosiile, maslinele, ciupercile, fructele exotice, alunele, precum si alcoolul. Incercati sa reduceti si consumul de carne de pui de crescatorie. Sa evitati administrarea oricaror medicamente care nu sunt necesare, mai ales din grupul antibioticelor, antiinflamatoarelor nesteroidiene, medicamente ce contin aspirina)

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.