Ajutor mezoteliom

Buna ziua, Tatal meu de 79 de ani a fost diagnosticat in octombrie 2018 cu mezoteliom pleural (concluzii CT: formatiuni tumorale drepte compatibile imagistic cu mezoteliomul, leziuni osteolitice costale homolaterale, pleurezie dreapta masiva cu colaps pulmonar secundar, minima ingrosare pleurala stanga). Pe langa acesta, in ianuarie 2018 a facut un AVC ischemic recuperat bine. Dr chirurg (a facut talcare si biopsie) nu ne-a dat sperante. Tata nu este deplasabil si are dureri mari pe partea dreapta. Cu ce/si cum il pot ajuta? Nu i-a fost recomandata nicio forma de tratament chimio/radioterapie. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Multa sanatate tatalui dumneavoastra, intr-adevar este o situatie delicata in special avand in vedere varsta. Din pacate, doar medicul oncolog poate sa decida o anumita cale de tratament, luand in calcul o multime de factori. Am scris recent despre aceasta afectiune in acest articol: Mezoteliomul malign: un cancer rar, favorizat de expunerea la azbest


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.