Afta bucala bebe

Am un baiet de un an si de apox. 3 saptamani nu ii dispare afta bucala. Desi a parut CA o basicuta transparenta micuta, acum s-a dublat si facut dura si usor alba, precum o biluta. Am incercat SA aplic o solutie special ptr afte Bebe si glicerina boraxata dar le mananca imediat. Am curatat zona si cu tantum verde, dar el baga in gurita tot ce prinde si pare CA nu Mai scapam de ea. Pot atasa poze daca Este nevoie. Multumesc anticipat, multa sanatate.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Dacă aftele nu dispar de la sine în câteva zile, trebuie sa mergeti la medicul pediatru. La fel dacă bebeluşul are mai puţin de 3 luni. Netratată, candidoza se poate extinde, ajungând în cele din urmă ca toată mucoasa bucală să fie acoperită cu un strat alb, brânzos. Aftele sunt foarte dureroase şi constituie o adevărată piedică în procesul de hrănire. În aceste condiţii bebeluşul poate refuza să mai sugă sau să mai mănânce. Ca urmare copilul nu mai ia în greutate sau chiar slăbeşte, devine letargic, iritabil şi somnolent. Mai multe detalii AICI - https://doc.ro/sanatatea-copilului/afte-bucale-la-copii. Multa sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.