Afectiuni piele - semne de vitilgo

Buna ziua. Icepand cu acest an, am niste pete pe pe coate, si pe maini.. o depigmentare. Nu am avut asa ceva niciodata pana acum. Sunt angajata in locul unde sunt acum din iunie 2015. Am fost la un medic dermatolog, si mi-a pus acest diagnostic: vitilgo. Am tratament cu capsule Vitix (parca), si Vitix gel si un alt unguent, timp de 3 luni. Sunt intr-adevar inca in prima luna a tratamentului. Cu toate acestea (am inteles ca medicamentele ar trebui sa stopeze aparita altor pete), incep niste zone mici usor sa se depigmenteze. Va rog sa imi comunicati ce sa fac. Am vazut persoane afectate de aceasta boala destul de mult. Si as vrea sa previn acest lucru. Astept raspunsul dvs cat mai prompt. Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua!

Vitiligo este o afectiune cronica, in care apare depigmentarea pielii. Cauza exacta nu se cunoaste. De aceea, nici tratamentele nu pot asigura faptul ca nu vor mai aparea niciodata zone depigmentate.

Un factor important pe care il puteti avea in vedere este sa evitati traumatismele, intrucat traumatismele repetate pot produce aparitia de noi zone depigmentate sau pot intretine zonele deja afectate. Asta inseamna sa evitati pe cat posibil sporturi de contact, mersul la sala, daca se soldeaza cu traumatisme repetate pe unele zone.

Tratamentul local ajuta la repigmentare doar pe zonele pe care el se aplica, nu influenteaza alte zone ale corpului. Tratamentul oral este cel care are efect pe toate zonele pielii.

Este bine sa stiti ca cele 3 luni de tratament constituie doar inceputul. Uneori esre nevoie ca tratamentul sa se prelungeasca, dar asta va decide medicul dumneavoastra, in functie de cat de bine raspundeti la tratament.

Pentru un rezultat mai bun, tratamentul se asociaza si cu sedinte de ultraviolet B tip narrowband sau sedinte de laser excimer. Ultravioletele B se pot efectua pe intregul corp. Laserul excimer doar pe zone restranse. Discutati cu medicul dumneavoastra si despre aceasta optiune terapeutica.

Ca si analize de sange, ar merita sa efectuati si o dozare a hormonilor tiroidieni, plus TSH si ATPO, intrucat unele afectiuni ale tiroidei se asociaza cu vitiligo.

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.