Administrare somnifer

Am "furat" din tratamentul bunicului un somnifer de la care stiam ca se doarme foarte bine. Eram suparata si voiam sa dorm o zi intreaga. Am luat leponex 50mg(o tab de 100 jum). Dupa care nu mai stiu nimic. M-am trezit la urgente si dupa am stat in spital 2 zile. Mi-au facut spalaturi la stomac si tot felul de perfuzii. A trecut deja o saptamana de atunci si eu nu mai sunt cum am fost.

Sunt fara puteri, abia umblu, mi-e somn mereu. Dorm foarte mult si nu pot face nimic. Nu ma simt bine. Nu am primit niciun tratament cand am iesit din spital. Oare o sa mi revin de la sine? Nici pofta de mancare nu am. Pur si simplu nu am putere nici sa merg la toaleta. Am 31 ani, faceam sport de performanta si mi-e dor sa merg la antrenamente dar nu sunt in stare. Am citit despre substanta activa clozapina ca e periculoasa. Eu nu am mai luat pana atunci asa ceva. Nici un fel de medicament. Imi pare rau ca nu m-am gandit la ce fac si vreau sa imi revin. Trec zilele si eu nu sunt deloc mai bine. Sunt inscrisa la un concurs sportiv peste 3 saptamani si vreau sa particip. Vreau sa ma pun pe picioare. Va rog sa-mi recomandati un tratament.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, cred ca independent de acest episod al administrarii medicamnetului, se constata preenta unei stari depresive- chiar tu ai scris la inceput ca erai suparata si asta te a determinat sa iti doresti sa induci somnul, sa evadezi di aceatsa stare. Parerea mea este ca trebuie sa te duci lcat mai repede a un psiholog bun sau psihiatru, sa descrii toata simptomatologia  si cu ajutorul medicatieie eventual, dar si a psihoterapiei sustinute, sa ti recapeti starea de normalitate si de buna dispozitie. Nu mai amana aceasta vizita la specialist! sanatate multa!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.