Adenomioza uterina

Anul trecut, în urma unui RMN, am fost diagnosticată cu adenomioza uterina. Am urmat mai multe tratamente : antibiotic, antiinflamatoare, ovule, duphaston. Dar fără nici un rezultat, am dureri tot timpul în zona vaginala. De curând am mers la alt medic ginecolog. Mi-a spus, ca trebuie sa fiu operata, operația constând în scoaterea unei părți din uter și a endometrului. Întrebarea mea este : Este suficient? Sau e mai bine extirparea totala a uterului? Mulțumesc anticipat! O zi frumoasa!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

In functie de gradul adenomiozei sunt posibile tratamente conservatoare (medicamente, embolizare), sau tratamente radicale (operatie). M-ar ajuta sa stiu ce grad de adenomioza aveti. Sau ne puteti trimite rezultatul RMN (interpretarea).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.