Act sexual, posibilitatea de a rămâne însărcinată

Bună ziua. La sfârșitul actului sexual, partenerul meu a verificat dacă prezervativul este intact. În momentul acesta, o cantitate mică de spermă s-a scurs pe la baza penisului, la inelul prezervativului, pe pat. Am crezut că nu este nicio problemă, dar în momentul în care m-am ridicat, am simțit un lichid vâscos pe fund. Acesta avea miros de spermă. Nu pot să îmi explic cum ar fi ajuns spermă sau lichid preseminal pe corpul meu. Poate că este o întrebare banală, dar din cauza căreia îmi fac griji. Oare există vreo șansă ca sperma/lichidul de pe fund să fi ajuns în vagin? Menționez că am un ciclu regulat și actul sexual a avut loc a doua zi după ultima zi de menstruație. Vă mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Sfatul meu este sa mergeti la medicul ginecolog, pentru un control. El este cel mai in masura sa va recomande anumite investigatii suplimentare, daca este cazul. Totodata, fiti atenta la "semnalele" pe care vi le transmite corpul, pentru ca daca a avut loc intr-adevar fecundarea ovulului, se vor observa la un moment dat simptomele unei sarcini (https://doc.ro/sarcina-bebelusi-sanatatea-mamei/cum-imi-dau-seama-ca-sunt-insarcinata). Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.