Acneea si vergeturile pot avea aceeasi cauza? Ce analize recomandati?

Am un baiat de 26 ani care are o acnee nodulo-chistica de 5 ani, fara rezultate la tratamentele cu antibiotice sau locale. La analiza secretiei nu au fost inregistrate rezultate pozitive. Tenul sau este excesiv de gras. Prezinta si vergeturi pe fese si coapse, fara a avea variatii de greutate. Ce analize recomandati prntru depistarea cauzelor acestor probleme? Oferiti si consultatii la cabinet?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Pentru un diagnostic corect și complet, medicul poate solicita anumite analize suplimentare, cum ar fi: examenul microbiologic (pentru a exclude foliculita cu germeni), analize hormonale sau consult endocrinologic. În urma acestor investigații, medicul dermatolog poate determina care este cel mai bun tratament in cazul copilului dumneavoastră. Multă sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.