Acnee si ovare polichistice

Fiica mea are 19 ani și probleme cu acneea pe care am încercat să le rezolvăm consultând mai mulți medici. Precizez că medicul ginecolog a pus diagnosticul de ovare micropolichistice și amenoree secundară, mai exact ciclul menstrual are loc o data pe an. Ultima data, dermatologul a recomandat tratament cu eryfluid, duac gel, fucidin h, cleanance hydra. L-am urmat 6 săptămâni dar nu s-a îmbunătățit nimic. Aș dori un sfat, o idee dacă ne puteți acorda vă rugăm. Mulțumesc 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Tratamentul local este unul bun, cu menţiunea că el se face cel puţin 3-4 luni, dacă nu chiar mai mult, în funcţie de necesităţi. Dacă este nevoie, se pot asocia şi tratamente antibiotice orale, dar acest lucru îl stabileşte medicul curant în funcţie de severitatea acneei. Acneea în cadrul sindromului ovarelor micropolichistice este uneori mai greu de tratat, şi chiar sub tratament, afecţiunea poate evolua cu mai multe pusee de leziuni active de-a lungul timpului. Având în vedere problema ovariană, medicul ginecolog probabil că vă va recomanda un tratament de echilibrare hormonală, pentru a rezolva şi problema ciclului neregulat. Disfuncţiile hormonale ce apar în sindromul ovarelor micropolichistice favorizează apariţia leziunilor de acnee, astfel că un tratament de echilibrare hormonală va ameliora, în timp, şi acneea. Multă sănătate vă doresc!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.