Acnee

Bună seara, de aproximativ 4 ani (acum am 18) mă confrunt cu acneea. Îmi apăr coșuri purulente din care, atunci când le storc iese ceva alb, apoi mult sânge. Am și mici pete, dacă le pot numi așa, rozalii, lăsate de acneea dinainte. Țin să menționez că am hipotiroida. Ce pot face să scap de astea? Sunt în depresie din cauza lor. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Acneea este o afecţiune cronică şi complexă. Ea necesită un tratament susţinut, pe o perioadă de mai multe luni. Tratamentele se adaptează la forma şi severitatea leziunilor, astfel că ar trebui să consultaţi un medic dermatolog care să evalueze cu exactitate forma de acnee. Cu siguranţă va fi necesar un tratament oral timp de mai multe luni (cu antibiotice sau isotretinoin, în funcţie de severitatea leziunilor), dublat de o terapie locală pe termen lung cu cel puţin doi agenţi activi, produse de igienă locală şi creme adecvate. Încercaţi să nu evacuaţi coşurile formate întrucât manipularea lor duce la creşterea şanselor să apară cicatrice inestetice. Dacă acestea s-au format deja, există tratamente intervenţionale numeroase pentru ameliorarea lor, de tipul peelingurilor chimice, dermaroller-ului, tratamentelor laser. Cu cât veţi începe tratamentul mai din timp, cu atât vor rămâne mai puţine semne pe faţă. De asemenea, încercaţi să aveţi un stil de alimentaţie cât mai echilibrat şi să evitaţi pe cât se poate situaţiile stressante, stress-ul fiind un mare factor agravant. Unele disfuncţii hormonale pot întreţine apariţia leziunilor de acnee, astfel că este de dorit să efectuaţi o ecografie ovariană şi dozări hormonale care să investigheze un posibil sindrom al ovarelor polichistice.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.