Absență menstruație

Buna ziua! Am o problema si am nevoie de sfatul unui specialist. Din luna aprilie nu mi-a mai venit menstruatia. Anul trecut nu am mai avut menstruatie timp de 3 luni. La vârsta de 16 ani mi s-a spus că am sindromul ovarelor polichistice, asta după o perioadă de 6 luni fara menstruatie. De cand nu imi mai vine, am dureri in zona de jos a spatelui, asemănătoare celor din timpul menstruatiei. Uneori simt ca un junghi in zona ovarelor, mai ales a celui stâng si am luat in greutate in ultimele luni. Sunt activa sexual. Pot fi însărcinată, chiar dacă nu am avut niciun alt simptom, sau poate fi altceva?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Amenoreea sau absența menstruației reprezintă un motiv de îngrijorare, mai ales atunci când nu se cunosc cauzele producerii acestui fenomen. Din informațiile pe care mi le-ați oferit, cred că în cazul dumneavoastră este vorba despre amenoreea secundară. Recomandarea mea este să consultați medicul ginecolog, pentru un control amănunțit și investigații care să ajute la stabilirea unui diagnostic corect și a unui tratament eficient. Mai multe informații pe acest subiect puteți citi aici: https://doc.ro/totul-despre-menopauza/amenoreea-sau-lipsa-menstruatiei. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.