Abdomen proeminent

Buna seara, am circumferinta abdomenului 123cm, abdomenul este foarte mare, de foarte mult timp aveam dureri in partea de jos dreapta in abdomen. Acum am si diabet de tip 2 si tiroida hasimoto sub tratament. De foarte multe ori ma simt balonata, dupa ce am inceput tratamentul cu eutyrox cca doi ani am avut scaun foarte moale si exploziv, acum alterneaza uneori e numai apa, alteori pare a fi normal dar are grosimea unui deget putin mai voluminos, uneori am un singur scaun in zi alteori doua sau chiar trei scaune. La ultimele investigatii pentru diabet scazusem in greutate cca 2 kg dar circumferinta abdomenului era mai mare decat la anterioara investigatie. Ma intreb care sa fie cauza cresterii in volum a abdomenului si cui sa ma adresez pentru a depista aceasta cauza? In plus am tot crescut in interval de cate trei - patru luni cate 3-5 kg, acum am 84 kg si 1,5 mm inaltime.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Simptomele pe care le indicati pot vaea mai multe cauze. Va recomand sa mergeti la un medic gastroenterolog pentru o consultatie, eventual insotita de o ecografie abdominala si o colonoscopie. Depinde si ce dieta urmati, poate fi vorba si de un sindrom de colon iritabil agravat de anumite alimente, emdicamente, etc.

Puteti citi si acest articol pentru mai multe informatii: https://doc.ro/totul-despre-colita-ulcerativa/totul-despre-balonare


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.