Abdomen inferior inflamat si dureros

Buna ziua. Momentan locuiesc in Anglia si aici este mai dificil sa imi fac investigatii medicale intr-un timp scurt. Voi ajunge in Romania luna viitoare si as vrea sa imi fac acolo niste investigatii. As avea nevoie de ajutorul dvs in sensul de a ma sfatui ce fel de investigatii as putea sa fac deoarece voi sta doar 5 zile si trebuie sa imi fac programarile din timp. Problema mea este urmatoarea: De aproximativ 1 luna am observat ca partea dreapta a abdomenului inferior este mai proeminenta decat partea stanga. Nu simt nici o umflatura la pipaire, dar arata mai umflata. Nu doare cand apas insa doare spontan, in diferite feluri: intepatura, durere difuza de intensitate medie sau chiar ca o durere care pulseaza. Uneori cand ma aplec simt o jena dureroasa ca si cum ar fi ceva inflamat inauntru. Am facut in Anglia o ecografie transvaginala si una abdominala, iar in afara de 2 polipi in uter, care nu cred ca au legatura, totul este in regula cu celelalte organe. Doctorul care mi-a facut ecografiile a mentionat ca aceea este zona unde se afla cecul si ar fi bine sa ma indrept cu investigatiile in aceasta directie. Scaunul este normal si regulat, fara modificari. In ultima perioada insa, in fiecare dupamasa devin balonata indiferent ce si daca mananc. Va rog sa ma sfatuiti cu urmatoarele: Medicul caruia trebuie sa ma adresez pt aceasta problema este un gastroenterolog? Un RMN este suficient pentru a depista probleme de colon? Sau este necesara o colonoscopie? In acest moment nu stiu inca daca sunt insarcinata sau nu, dar in cazul in care se confirma o sarcina, as putea face o colonoscopie scurta? Daca am inteles bine, colonoscopia completa nu este permisa in sarcina. Sau este permisa daca nu se face cu anestezie? Analize de sange/urina ar trebui sa fac? In iulie mi-am facut analize foarte amanuntite de sange si urina, singura problema fiind o infectie cu E.Coli si Enterococcus faecalis pt care am facut tratament cu antibiotice. Va multumesc mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, ar fi utile si analize de sange, pentru a depista daca exista vreo inflamatie sau infectie in organism. Mergeti la un medic gastroenterolog, dar si la un medic ginecolog. Recomandarea de colonoscopie sau RMN poate fi facuta doar de medicul care va consulta si verifica tot setul de investigatii realizate pana acum. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.