Abces mamar ?

Am făcut o ecografie mamara și mi s-a spus ca este posibil un abces mamar dar are conturul neregulat cu o usoara intarire acustica posterioara si fara semnal doppler și la sfarsit imi recomanda direct punctie biopsica histopatologica si consul chirurgical .Aceasta punctie nu se face după ce faci o mamografie ? Întrebarea mea este înainte de punctie pot face o mamografie ? Și de unde pot lua recomandarea mamografie ca altfel nu ma primesc jucării fără aceasta recomandare.Ecograful a spus ca nu este nevoie de mamografie ci de punctie direct.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Bună ziua,

Ecografia mamară, la fel ca mamografia, este o modalitate de screening a patologiei mamare. Diferența este că ecografia se face cu ajutorul ultrasunetelor, iar mamografia presupune expunere la radiații X ionizante. Odată evidențiată o formațiune, recomandarea medicală pe care ați primit-o a venit pe cale de consecință. Practic, este foarte posibil ca efectuarea suplimentară a mamografiei să nu facă nimic altceva decât să evidențieze aceeași formațiune care s-a văzut deja la ecografie, pasul următor fiind același cu cel care v-a fost deja recomandat, respectiv puncția și consultul chirurgical.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.