Nu neglijati si nu amanati, viata are prioritate!

In urma cu 4 ani mi-am facut niste analize de rutina in care era inclus testul hcv-hbv gratuit. Testul HCV a iesit pozitiv! Era in ziua de Sf.Nicolae, frumos cadou! In ianuarie anul urmator am repetat analiza si a iesit tot pozitiv. Bun, ce era de facut? Nu am spus nimanui, nici macar fiului meu care era student in anul III la medicina in Bucuresti. Am tinut regim, am avut un stil de viata sanatos si asa am ajuns in primavara, luna aprilie mi se pare, cand am primit un telefon de la o doamna care lucra la laboratorul de analize. M-a intrebat daca am fost la doctor, i-am sspus ca nu. Si ea mi-a spus ca nu se poate asta, ca imi va face o programare la spital la un gastroenterology. A doua zi eram deja la spital.

Mi-a vazut doamna dr. analizele si mi-a dat sa fac viremia. Si da, aveam 59.000. Cu viremia destul de mica mi-a dat pronostic de 66% de vindecare in urma terapiei cu interferon si ribavirina. Am facut actele pentru dosar si l-am depus. Intre timp m-am operat de tiroida pentru ca aveam hipertiroidie si noduli. Se stie ca interferonul are actiune nefasta si asupra tiroidei, asa ca am scos-o. Au urmat 2 luni de dureri infioratoare de oase. Cand au trecut astea, mi-a venit aprobarea de interferon si ribavirina. Am urmat tratamentul un an de zile fara sa am o zi de concediu medical. Nu mi-a fost usor, in ultimele luni abia mergeam la munca, dar nu m-am lasat. Si am raspuns bine la tratament la finalul anului viremia era nedetectabila. Au mai trecut 6 luni de la terminarea tratamentului si viremia era tot nedetectabila. Deci ma vindecasem.

Am tinut si tin in continuare regim si parca am renascut. Ma simt excelent, fac excursii pe munte, merg mult pe jos si ma simt foarte bine desi am 56 ani. In primul rand sunt recunoscatoare asistentei de la laboratorul de analize care mi-a deschis drumul spre vindecare. Eu o numesc ”Mary Salvatoarea”!!! Sfatuiesc pe toti sa nu se dea inapoi de la acest tratament. Desi este dur, macar ai o sansa de vindecare. Restul sunt povesti.

 

O campanie realizata cu sprijinul

   

Carmen A.

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.