Nevoiti sa ne cumparam singuri tratamentul salvator

Anul trecut, la sfarsitul lunii martie, fratele meu a inceput sa simta din ce in ce mai rau. La inceputul lunii aprilie 2015 a fost internat in regim de urgenta la spital, starea lui fiind destul de grava (avea ascita, respira greu). In urma investigatiilor, s-a descoperit ca suferea de ciroza din cauza VHC.

La acel moment fratele meu avea 44 ani. El intotdeauna a fost un om sanatos, solid si nu a avut nici un semn care sa ne alrmeze in vreun fel. Avand in vedere starea lui, i s-au administrat doar protectoare hepatice si diuretice. De tratament anti-viral nici nu se punea in discutie. Ni s-a spus ca avea nevoie de transplant. Socul a fost imens. Am ajuns la dl. prof. Irinel Popescu pentru a fi consultat si trecut pe lista de asteptare. Spre norocul lui, starea lui nu era asa de grava pentru a fi inclus pe lista. Acum este sub supravegherea unui doctor de la Spitalul Fundeni. Pana sa ajunga la Spitalul Fundeni, am trimis analizele unui doctor gastroenterolog din Germania pentru a ne spune ce se poate face. Acel doctor m-a informat ce tratamente sunt disponibile in Germania si care sunt potrivite pentru fratele meu.

Am aflat ca statul Roman urma sa introduca acele tratamente si in Romania si ca negocierile erau in desfasurare. Am sperat ca si fratele meu sa beneficieze de acel tratament. Insa, atunci cand au fost publicate criteriile de includere in tratament am constatat ca fratele meu nu se incadra pentru a beneficia de tratament (avea fibroza F4B). Am facut memorii peste tot, insa fara rezultat. Am inceput sa ma interesez de medicamente in alte tari, insa pretul era prohibitiv.

Cand fratele meu a fost incadrat la stadiul de fibroza F4 clasa A6 in urma tratamentul facut cu protectoare hepatice si diuretice (nu mai avea ciroza decompensata ci compensata cu tratament), am inceput sa sper iar ca va primi tratamentul care urma sa fie introdus in Romania (cea de la firma AbbVie). Bucuria nu a durat mult din cauza alertei facute de FDA din SUA care atentiona ca medicamentele de la AbbVie pot cauza leziuni hepatice grave care duc la deces sau la necesitatea urgenta a unui transplant hepatic.

Era evident ca fratele meu nu putea beneficia de medicamentele de la AbbVie (Viekira Pak). Practic era CONDAMNAT la moarte. Nu i se acorda nici o sansa. Atunci am solicitat si am reusit sa fac un imprumut la banca si sa cumpar medicamentul HARVONI din Franta (unde pretul este mai mic: 47000 EUR pentru un tratament de 12 saptamani). Dupa cum se stie, acest medicament este mai sigur si era adecvat pentru stadiul bolii fratelui meu. Sub supravegherea doctorului de la Spitalul Fundeni, fratele meu a facut tratamentul si a scapat de virus.

A repetat analizele si la 12 saptamani de la terminarea tratamentului, iar rezultatul este NEDETECTABIL. Rezultatele analizelor sunt mult imbunatatite (au ajuns sau se apropie de limitele normale). El se simte mult mai bine si are alt tonus de cand a scapat de virus. Din pacate, el a fost mai putin norocos fata de altii, insa noi speram ca boala (ciroza) sa stagneze. Functiile hepatice s-au imbunatatit si asta nu ar fi fost posibil fara tratamentul salvator. Pe scurt asta este povestea fratelui meu.

Acum eu iau in calcul sa dau statul in judecata pentru recuperarea banilor pe tratament. Va doresc sanatate si numai bine! Sper ca cei care au nevoie de tratament sa poate beneficia de el. Cu mult respect, Adriana

 

Testimoniale obtinute cu sprijinul

   

Daniela Nutu

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.