Tily Niculae a încercat testul non-invaziv pentru Hepatita C

Actrița Tily Niculae susține campania de eradicare a Hepatitei C în România și a încercat testul de salivă, complet non-invaziv, care oferă un rezultat în doar 20 de minute.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Testul său a avut un rezultat negativ, însă 1 din 10 români care îl realizează află că sunt infectați cu Hepatita C, deși nu aveau simptome evidente. Hepatita C se transmite prin contact direct cu sângele, însă cel mai important aspect este că nu prezintă simptome decât în stadii avansate, când ajunge să afecteze chiar și iremediabil, ficatul. 

Cele mai comune surse de infectare cu Hepatita C sunt:

  • transfuziile de sânge, în special cele realizate înainte de anii 90, când sângele nu era testat și pentru această afecțiune
  • intervențiile chirurgicale
  • intervențiile stomatologice
  • tatuajele, atunci când instrumentele nu sunt dezinfectate corespunzător
  • manichiura și pedichiura, atunci când se produc răni sângerânde și instrumentele nu sunt dezinfectate corespunzător
  • contactul sexual, atunci când partenerii au răni deschise la nivelul organelor genitare (iritații, fisuri, tăieturi, etc.)
  • de la mama infectată la copil, în urma sarcinii

Cum puteți beneficia de testul gratuit

Testul presupune prelevarea unei mici mostre de salivă, fără înțepături dureroase (puteți afla mai multe despre acesta aici). Rezultatul se obține în doar 20 de minute și indică dacă organismul a dezvoltat anticorpi pentru virus, implicit dacă acesta a pătruns în organism.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Primul pas este să completați chestionarul online aici, pentru a vă analiza încadrarea în categoria de risc. Ulterior, veți primi un voucher pe baza căruia vă programați la una dintre clinicile partenere, unde veți beneficia de testul gratuit. Dacă testul este pozitiv, veți fi îndrumați către medici specialiști și soluții eficiente de tratament.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0