Terapia pentru virusul C fara interferon - o pacaleala?

Ma numesc Paval Maricica, din orasul Dolhasca, judetul Suceava.

In anul 2013 am fost diagnosticata cu Ciroza hepatica cu virus C. Nu pot sa explic prea bine in cuvinte acel moment. Era a treia zi de Craciun. Am trait rand pe rand socul, disperarea, negarea si in cele din urma acceptarea acestui cumplit diagnostic. Mi s-au facut analize care au fost lucrate de catre Laboratoarele Bioclinica. In decembrie 2013 Fibromaxul - o analiza care arata gradul de fibroza al ficatului a fost F4 cu un scor Fibrotest de 0,87 iar Viremia era 62000 UI/ ml. Am urmat un tratament cu Interferon si Ribavirina 12 luni. La sfarsitul celor 12 luni Viremia a iesit NEDETECTABIL.

La sase luni dupa terminarea tratamentului virusul a revenit mai virulent decat la inceput, am făcut RECĂDERE. Astfel in 04.09.2015 Viremia a fost de 2166437 UI / mL. Nu va spun cate lacrimi am varsat, disperarea traita de mine si copiii mei. S-a aprobat tratamentul minune - TERAPIA FARA INTERFERON - . Am fost la Iasi, unul din centrele din lista C.N.A.S. Mi s-a recoltat sange in data de 29.10.2015. la Iași, fiind unul din centrele de pe lista CNAS. Din punct de vedere al diagnosticului ma incadram pentru noua terapie. Insa surpriza. Am primit analizele. Viremia - 805378 UI/mL, Iar Fibromaxul F1 - F2 cu un scor Fibrotest de 0,48. Precizez ca analizele au fost lucrate si in 2013 si in 2015 de catre Laboratoarele Bioclinica.

Acum stau si ma intreb > Cum este posibil ca viremia sa scada intr-o luna si ceva atat de mult fara nici un tratament antiviral? Cum este posibil ca de la ciroza cu o fibroza severa sa ma vindec prin minune si sa ajung la o fibroza minima. Si nu ma pot abtine sa nu ma intreb ca cetateanul turmentat „Eu cu cine votez?" Am avut sau nu ciroza? Am sau nu ciroza? Care analiza este gresita? Cea de atunci sau cea de acum? Sau tratamentul este foarte costisitor si pentru a nu putea beneficia de el, au iesit analizele astea acum. Si degeaba as face analizele in alta parte, pentru ca sunt valabile doar cele facute cu voucherul dat de ei.

Sa inteleg ca este doar praf in ochi pentru oamenii bolnavi. Si ma mai intreb daca a fost gresita analiza din 2013 cine imi plateste toata disperarea toate noptile nedormite, toate durerile si efectele adverse de la Interferon, pe care le-am suportat cu stoicism. Am intrebat medicii care se feresc sa vorbeasca despre cum m-am vindecat ca prin minune. O doamna medic de la Bioclinica a venit cu un motiv pueril: fibromaxul ar fi iesit F1-F2 pentru ca transaminazele sunt in limite normale. I-am explicat ca ar trebui sa mai citeasca niste tratate de medicina, pentru ca si la un bolnav de ciroza, TGO si TGP pot fi in limite normale ( i-am explicat ca transaminazele sunt niste enzime care se gasesc in celulele ficatului, iar in momentul in care celulele se deterioreaza, se sparg, acele enzime patrund in sange (de aici transaminazele crescute, iar la un moment dat celulele sunt de atat afectate incât pur si simplu nu mai sunt enzime- transaminaze care sa iasa in sange).

A mutit și mi-a spus ca mai are si alti pacienti si mi-a inchis telefonul. Unei alte paciente cu care am stat in spital de-a lungul timpului i s-a spus ca nu se incadreaza pentru ca are ascita. A facut mai multe ecografe si a dovedit ca nu are ...tot nu se incadreaza pentru ca are nu stiu ce analize proaste. Unui alt pacient i s-a spus ca ar fi bine sa nu faca acest tratament pentru ca au murit multi oameni. O cunostinta (pacienti care devin prieteni de suferinta) diagnosticat in Grecia cu ciroza hepatica cu virus C, la Iasi, in aceeasi perioada ca si mine i se gaseste Fibromaxul F2.

Va rog sa ma ajutati. Efectiv vreau sa inteleg . Avem si noi ,,Colectiv” -ul nostru . Ne stingem rând pe rând, fara sa-i pese cuiva. Privesc in jur cu inima stransa cum mai moare cate un bolnav ucis de acest virus. Anul trecut in mai a murit colegul meu de birou, care avea vârsta de 58 de ani. Am fost singura dintre colegi care l-a vizitat, nu pentru ca ceilalți nu ar fi vrut să il vadă, dar nu voia sa fie văzut. Fuseseram diagnosticati amândoi in acelasi timp cu aceasta boală cumplită. Doar că el a pierdut lupta mai devreme. Nu-i pot uita privirea plină de durer , disperare si teamă, dar și de furie. Privirea lui implora ajutor. Nu pot uita mirosul mortii. Da, mirosul morții. Rezemat pe perne, lipsit de vlagă, voia sa mai prindă vara . Nu a mai prins-o. Au plecat multi pe drumul fără intoarcere anul trecut din Dolhasca si parte dintre ei au murit din cauza unei afectiuni la ficat.

Pe noi cine ne numără.? Vorbim la telefon , tovarăși de suferință, oameni intâlniți in spital cu care am legat prietenii pentru a ne incuraja, pentru a ne sprijini moral unul pe celalalt si aflăm ca s-a mai stins unul dintre noi. E dureros pentru noi. O femeie care sufera de hepatita virala cu virus C de câte ori afla că a mai murit cineva din cauza acestei boli, plânge zile in sir, cade in depresie. Plânge nu pentru cel care a murit, ci pentru că o sperie gândul ca va urma ea. Si sunt sigura ca nu plânge nici măcar pentru ea, ci pentru cei dragi care vor suferi in urmă.

Da , avem si noi , cei cu Virusul C - „COLECTIV”-ul nostru, ucisi de sistem, ucisi de oameni fără inimă. Să ai tratament pentru aceasta boala cumplită si să nu il aprobi, cu bună stiință să lași oamenii sa moară, asta e GENOCID. Să falsifici analizele în așa fel încât bolnavul să nu să se mai încadreze pentru tratament asta e GENOCID. Si nu ne aude nimeni.

Am facut numeroase sesizari la diverse institutii ale statului. Mi-au raspuns laconic, si mi-au cerut analize in plus. In momentul in care le-am trimis Fibromaxul facut la doua saptamani, pe cheltuiala mea, dupa cel facut pe voucher nu au mai raspuns nimic. Apoi stau si ma întreb de ce trebuie ca un om să ajungă la Ciroza hepatica pentru a putea beneficia de tratament? De ce sa sufere atât un om? Eu nu sunt pensionată pentru invaliditate (pe caz de boala) pentru ca am preferat sa merg la birou. Am refuzat sa cred că pentru mine sfârsitul este mai mult sau mai putin aproape.

M-am considerat o luptatoare, mi-am cresut copiii singura, am razbit si am incercat sa trec peste toate greutatile vietii. Acasă poate aș fi căzut in depresie, m-as fi gândit mai mult la boală, la moarte și am ales sa fiu in mijlocul oamenilor, dar sunt atâția oameni care au pensie de invaliditate (pe caz de boala). De ce sa nu vindeci acesti oameni care acum sunt pensionari, și să-i redai societății?! Am înteles ca fibroza ficatului poate regresa, deci nu pot decat sa ma bucur, dar ..la trei saptamani dupa analiza facuta pe voucher pentru noua terapie, analiza care m-a ,,scos din pix" aproape sanatoasa), fiica mea mi-a trimis bani (pentru ca eu dintr-un amarat de salariu de bugetar nu-mi permiteam) si am repetat analiza pentru Fibromax...ce nu inteleg eu , cum Dumnezeu in 3 saptamâni am ajuns din nou aproape de F4.

Din aceasta cauza sunt total nedumerita. Pur si simplu nu mai stiu cum sa privesc starea mea de sanatate. Ce am inteles eu din toata povestea asta , este ca pur si simplu tratamentul fiind foarte costisitor este mai bine sa fie redus numarul celor diagnosticati cu ciroza hepatica, a celor care pot sa beneficieze de acest tratament. O sa trec la mancat papadie , ceaiuri si sa ma rog Domnului sa ma vindece, si o sa sper ca ma va lasa langa copiii mei care inca mai au nevoie de mine ( baiatul e inca la facultate in anul 3 ) Va inaintez alaturat analizele efectuate in perioada septembrie - octombrie 2015. Fibromaxul din anul 2013 ; Fibromax din 30.10.2015 Fibromax din 20. 11 2015 Ecografie, Endoscopie din 2015 Alte scrisori medicale. Multumesc din suflet!

 

O campanie realizata cu sprijinul

   

Maricica Paval

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.