Hepatita C

De felul meu nu sunt foarte deschisa. Nu-mi place sa ma plang. Dar sunt in cautare de...cum sa-i spun? O luminita in tunel. Orbecai de ani buni si nu gasesc calea spre vindecare.

Am descoperit ca am hepatita C in anul 2009, si am trecut imediat la intocmirea dosarului de interferon. Am avut atunci viremie peste 3,5 mil.ui, fibroza f3 (punctie hepatica). In 2011 (oct) am inceput interferonul, am facut tratamentul timp de 6 luni, fara rezultate pozitive.

De atunci imi port sanatoasa hepatita (desigur fac haz de necaz). In anul trecut m-am bucurat mult ca tratamentul salvator a ajuns si la noi. Am facut din nou testul pentru fibroza si a iesit f3-f4. Pentru ca sunt si posesoarea unei depresii (cu adevarat) am inceput sa-mi fac dosar pt. tratamentul nou. Dar ce sa vezi? La interval de 2 luni fibroza pe vaucher a fost f2. Sigur ca m-am suparat (o spun ironic) si mi-am comandat tratamentul cu genericul Twinvir pe internet la CANCEROFARM si am luat o plasa de zile mari. Am trimis suma de 1150E si nu am primit NIMIC.

De curand am facut din nou testul de fibroza si este, bineinteles F3-F4. Acum sunt intr-o ceata totala. Incotro s-o apuc? Oare mai primesc voucher pentru un nou dosar? Ori sa incerc sa procur (de aceasta data cu ochii deschisi) tratamentul cu generice? Mi-e teama de F4, de ciroza....Cand a venit la conducerea MS actualul ministru am avut sentimentul ca a venit Mesia bolilor cronice, dar cred ca m-am inselat.

 

Proiect realizat in colaborare cu 

Mariana Hodis

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.