Cum am alergat un maraton

In vara lui 2011 am fost diagnosticata cu HEPATITA VIRALA C. Ma plimbam ca un leu in cusca si-mi inchipuiam milioane de virusi misunand prin corpul meu.

Dupa "grozaviile" auzite prin spital m-am dus la doamna doctor sa o intreb ce trebuie sa stiu minim despre HVC. Mi-a dat un pliant, l-am citit si virusii nu mai misunau in capul meu. Mi-am facut viremia si rezultatul a fost: HVC cu virusi nedetectabili. Oboseala din mine se adancea si am mai fost diagnosticata si cu o draga de tiroidita autoimuna Hashimoto. Dupa o vreme m-am pus pe picioare. Adica nu mai oboseam, puteam merge in voie ca toti oamenii sanatosi. In 2012 am facut din nou viremia si rezultatul a fost acelasi: HVC cu virusi nedetectabili.

Domnul doctor mi-a spus ca se pare ca sunt printre putinii care s-au vindecat fara tratament. Eram la Londra, faceam plimbari lungi de multi kilometri si ore si vedeam multa lume alergand. Si de data asta m-a atacat "microbul" alergarii: "Ce ar fi daca ai alerga si tu?" Si am inceput-o catinel-catinel si am vazut ca chiar pot sa alerg. Mi-am intrebat medicii daca am voie sa alerg si au spus "Da". In 2015 am alergat primul semimaraton. Anul acesta am alergat maratonul si cateva semimaratoane si crosuri. Si am de gand "sa fug" de boli cat voi putea.

 

O campanie realizata cu sprijinul

   

MARIA BOARIU

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.