Hepatita C, fara putere

Ma numesc Florina Ciobanu, am 40 de ani si am fost diagnosticata cu hepatita C in anul 2008. Nu ma simt capabila sa detaliez toti pasii pe care i-am urmat, sunt multi, sunt grei si ma coplesesc amintirile...incerc sa scriu ideile principale, iar voi sa extrageti esenta. In anul 2011 am inceput tratamentul cu interferon si ribavirina, greu de suportat, atat fizic cat si psihic...gandindu-ma acum, nu cred ca mi-a fost de prea mare ajutor, mi-a scazut fibroza de la f3 la f1, dar rezultatul viremiei s-a triplat si nu stiu daca intr-adevar fibroza mi-a scazut de la acest tratament sau de la faptul ca mi-am creat un nou stil de viata (hrana, odihna, ceaiuri, pastile bio pe baza de plante...etc).

Ideea e ca stau urat cu psihicul, sunt jos...pana anul trecut am avut un loc de munca frumos si bine platit, eram analist calitate la o fabrica bazata pe industria usoara, dar anul trecut a trebuit sa renunt fiindca nu am mai rezistat psihic. M-a lasat si fizicul, candva eram innebunita dupa curatenia aceea excesiva, acum nu mai am putere, obosesc foarte repede si faptul ca nu mai pot sa fac mare lucru, ma deprima, ma duce jos. Sunt casatorita si am 2 copii, am o familie frumoasa si unita, dar parca nu mai e de ajuns, ca sa ma pot ridica.

Va rog, sa nu-mi recomandati o vizita la psiholog sau psihiatru, am fost la cativa, ci nu doar la unul si nu m-au ajutat deloc, fiindca eu am toate "tiglele pe casa", ideea e ca ficatul mi-e bolnav si desi exterior arat bine si dau impresia ca radiez, interior mor putin cate putin in fiecare zi, sunt 50% epava. Ce as putea sa fac in situatia actuala? Vreau sa ma ridic...multumesc fiindca mi-ati citit mesajul!!!

 

O campanie realizata cu sprijinul

   

Florina Ciobanu

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.