Hepatita C si ciroza hepatica

Ma numesc Maria Stirbu, am 65 de ani, sunt din Bucuresti, sufar de ciroza hepatica din cauza infectiei cu virusul hepatic C si sunt in evidenta Spitalului Colentina din anul 1998. Pe scurt: intre 2011-2012 am urmat tratamentul cu Interferon si Ribavirina, insa, desi dupa sase luni de la incetare, virusul a iesit nedetectabil, ulterior am avut o recadere grava.

Fibromaxul atunci (anul 2012) era F3, iar acum, dupa ce l-am repetat in vederea inscrierii dosarului pentru tratamentul Interferon-free, a iesit tot F3, desi in anul 2012 mi-au fost descoperite varice esofagiene, in urma efectelor adverse ale tratamentului cu Interferon. Iar in cazul meu, prin aceasta complicatie variceala, faptul ca rezultatul este F3 pe hartie nu demonstreaza ca stadiul de evolutie al bolii este realmente F3, asadar situatia mea si a foarte multor alti pacienti este incerta. Tinand cont de antecedente si de faptul ca limita intre F3 si F4 este minima, sustin ca CNAS sa inceteze discriminarea intre aceste doua stadii F3 si F4, atat de apropiate, si sa introduca urgent tratament si pentru cei cu F3 (cel putin, deoarece consider ca toti cei infectati cu acest virus au dreptul la tratament urgent), deoarece boala poate avansa repede.

Va sunt alaturi in acest demers si va multumesc pentru implicare si initiativa. Cu deosebita consideratie, Maria Stirbu

 

Testimoniale obtinute cu sprijinul

   

 

Maria Stirbu

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.