Hepatita C dupa cancer

Ma numesc Dana, am 41 de ani si sunt din Piatra Neamt. Povestea mea incepe in octombrie 2000, cand urma unei caderi bruste a hemoglobinei am fost internata in spital fiind suspecta de leucemie si timp de 10 zile am fost transfuzata cu sange. Dupa o luna de spitalizare mi-am revenit, diagnosticul final fiind un TBC pulmonar. Totul a fost bine am facut 6 luni tratament sa-mi vindec plamami la domiciliu, nefiind purtatoare de microb.

Dupa 7 ani in urma unor investigatii am fost dignosticata cu cancer de col uterin gradul 1 in stare incipienta si trebuia sa ma operez. Cand am mers sa fac investigatiile premergatoare operatiei surpriza a fost foarte mare, ca printre altele si testul hepatitei c a iesit pozitiv. Dupa lupta cu recuperarea dupa operatie, dupa radioterapie am avut si lupta cu hepatita c. Adica internari, comisii, aprobari, liste de asteptaptari si dupa o asteptare lunga am primit interferonul, numai ca dupa 6 luni a fost intrerupt fiindca nu a dat randament tratamentul.

A fost o perioada foarte grea a vietii mele deoarece veneam cu un istoric medical in spate, pe perioada interferonului aveam momente cand nu-mi mai doream sa traiesc, ma rugam sa nu ma mai trezesc, dar din fericire pentru mine singurul lucru care m-a facut sa traiesc si sa lupt a fost copilul meu, imi spun mereu ca misiunea mea nu s-a incheiat inca pe aceasta lume. Acum sunt bine, adica ma lupt cu mine si cu boala, fibroza hepatica a ajuns la 3 dar eu vreau sa o tin asa vreo 50 de ani!

Dar sper din suflet nu din toamna dar macar de la anul viitor sa beneficiez de noul tratatament...stiu ca sunt oameni mult mai bolnavi ca mine cu complicatii grave...dar eu am invatat in toti acesti ani ca eu trebuie sa ma lupt cu boala, ca daca nu o fac eu nu o face nimeni. Sistemul sanitar m-a imbolnavit iar eu trebuie sa am rabdare....asa misca treburile in tara noastra...eu mai am timp dar altii nu...

 

Testimoniale obtinute cu sprijinul

   

Dana A.

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.