Eu si hepatita c

Sunt Maria, sunt din Craiova, am 56 ani si in urma cu 12 ani am descoperit ca am virusul C.

Un renumit medic de la Fundeni care din pacate a murit de curand, in 2005 imi spunea ca virusul este f. agresiv si ca este in organism de aproape 15 ani. Am constientizat atunci de unde l-am luat. In 1990 am facut o lucrare foarte ampla la dantura, atunci mi s-au extras 3 masele de-odata si am facut o infectie care a necesitat tratament de lunga durata cu antibiotice precum si un chiuretaj la locul unde s-au facut extractiile.

In 2005 la Fundeni mi s-a intocmit dosarul pentru interferon (pegasis si ribavirina-5 tablete). Am si inceput tr. cu interferon, dar la Craiova nu la Fundeni. Aici nu au stiut cum sa ma monitorizeze si la leucocite de sub 2000 chiar 1200 mi-au redus ribavirina la 2 tb./zi si pegasis neredus.

Dupa 5 luni de tratament am mers la Fundeni indemnata de ceva inexplicabil si am aflat ca au gresit total administrarea tratamentului. Trebuia redusa fiola de pegasis nu ribavirina. Mi-au spus de atunci ca e posibil sa nu-si faca efectul, chiar daca dupa 3 luni de tr. viremia a fost nedetectabila. Asa a si fost s-a redus e adevarat viremia de la 2 000 000 la 300 000, dar a ramas activ virusul la 6 luni dupa ce am terminat tratamentul.

De atunci astept minuni, astept acest tratament minune fara interferon, pentru ca acel interferon mi-a declansat boli autoimune, sarcoidoza si altele.

 

Proiect realizat in colaborare cu 

Tufis Maria

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.