Cum poti afla in doar cateva secunde daca suferi de Hepatita C, o boala care se poate trata

Incepand din acest weekend, Bucurestenii se pot testa pentru Hepatita C in doua noi centre, cu ajutorul testului de saliva nonivaziv. Pe lista centrelor de testare se adauga, alaturi de Policlinica CCBR, si doua farmacii Catena. 

Testul nonivaziv care a revolutionat testarea pentru Hepatita C se realizeaza rapid, de catre personal calificat (medici sau asistente) si dureaza doar cateva secunde pentru recoltare si cateva minute pentru aflarea rezultatului. Mostra de saliva se va preleva fara disconfort cu ajutorul unei spatule mici. Testele nu pot fi realizate de catre persoane fizice sau pacienti fiindca exista riscul contaminarii, de aceea este necesar sa mergeti intr-un centru acreditat pentru astfel de teste, unde specialistii vor purta echipamente adecvate si mostra va putea fi depozitata ulterior in conditii de siguranta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Multumim dr. Gabriela Ceapraga si dr. Claudina Cobzariu pentru prezenta in farmaciile Catena, pentru a facilita testarea pacientilor.

Cele doua farmacii Catena in care testele sunt disponibile sunt:

Catena Stefan cel Mare 48 - Bucuresti - Sos. Stefan cel Mare 48, bl.35A, parter, sector 2, Bucuresti

Catena Stefan cel Mare 24 - Bucuresti - Sos. Stefan cel Mare nr.24 , bloc 24B, parter, sector 2, Bucuresti

In curand testarea va fi disponibila in mai multe orase din tara.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Testul nu poate fi cumparat din farmacie si este disponibil doar pentru persoanele care se prezinta cu un voucher. Afla in continuare cum poti intra in posesia acestui voucher.

Afla mai multe despre Hepatita C aici.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0