Yuzu, citricele japoneze cu numeroase beneficii pentru piele

Ingredient predominant în multe produse cosmetice, Yuzu, cunoscut și sub denumirea de grepfrut japonez, amână îmbătrânirea tenului. În ultimii ani, a câștigat în popularitate ca ingredient benefic pentru ten. Iată câteva dintre beneficiile acestui fruct pentru piele.

În Japonia, fructul Yuzu este folosit cu precădere pentru a asezona preparatele culinare, în timp ce coaja este utilzată pe post de condiment, dar și în produsele de patiserie ori pentru aromatizarea ceaiului. Deși are un renume în bucătăria japoneză, Yuzu este un ingredient esențial în ritualul de îngrijire al pielii japonezelor, deoarece luminează și tonifică pielea. În plus, are și o concentrație mare de vitamina C, care stimulează în mod natural producția de colagen, restabilind elasticitatea pielii.

Utilizarea acestui fruct în ritualul de îngrijire al pielii pielii datează din cele mai vechi timpuri, dovedind astfel că ingredientele naturale din natură ar trebui să facă parte din rutina noastră de îngrijire a pielii. 

Sursă de antioxidanți

La fel ca majoritatea citricelor, Yuzu este bogat în vitamina C. Doar 10 g de Yuzu coapte conțin aproximativ 90 mg de vitamina C! Acest conținut ridicat înseamnă că fructele sunt bogate în antioxidanți, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi - compuși care provoacă o serie de reacții biochimice care distrug componentele celulare - și previne îmbătrânirea precoce a pielii. 

Hidratează pielea uscată

Te numeri printre persoanele cu piele uscată? Hidratarea este elementul-cheie pentru a avea o piele sănătoasă. Dacă este deshidratată, există riscul să apară iritații sau ca tenul să se descuameze. Yuzu hidratează pielea, restabilește echilibrul natural al pielii și se absoarbe rapid. Prin urmare, dacă ai tenul mixt sau gras, deshidratat, uleiul esențial de Yuzu este ingredientul perfect pentru tine.

Previne apariția ridurilor

Uleiul esențial de Yuzu este cunoscut și pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire. Pentru că sintetizează colagenul, o substanță care menține elasticitatea pielii, împiedică apariția ridurilor 1. Corpul nostru produce în mod natural colagen, dar acest proces încetinește pe măsură ce înaintăm în vârstă. Rolul principal al colagenului este de a menține elasticitatea pielii. Astfel, tenul capătă un aspect neted și tineresc.

Accelerează vindecarea rănilor

Ajuți pielea să se refacă mai repede după traume (tăieturi, arsuri, zgârieturi) dacă aplici local, ulei esențial de Yuzu, amestecat cu câteva picături de ulei de floarea-soarelui sau cu un alt tip de ulei vegetal. Acest remediu ajută și în estomparea cicatricilor provocate de acnee. Este important să repeți procedeul zi de zi, până când vezi îmbunătățiri. Atenție! Uleiul esențial de Yuzu se aplică doar diluat cu un ulei vegetal sau amestecat cu loțiunea de față sau de corp. Aplicat direct pe piele, nediluat, acesta poate duce la apariția iritațiilor. 

Acționează împotriva oboselii

Pe vremuri, fructul de Yuzu era adăugat în infuziile pentru baie, în ajunul solstițiului de iarnă, pentru a ține la distanță bolile, pentru a calma mintea și pentru a relaxa organismul. Câteva picături de ulei esențial de Yuzu, adăugate în apa de baie, induc o stare de calm, de relaxare. Această metodă de îmbăiere, pentru cel puțin 20 de minute, este considerată a fi printre cele mai simple soluții la-ndemână prin care ne putem relaxa după o zi agitată.

Cum folosești uleiul de yuzu în:

  • Îngrijirea tenului: adaugă o picătură de ulei esențial de Yuzu în crema de față sau în loțiunea de corp și aplic-o zilnic. 
  • În îngrijirea corpului: nu folosi mai mult de 4 până la 5 picături pentru fiecare 5 ml de loțiune corporală. Aplică amestecul pe toată pielea și masează bine, până când se absoarbe complet.  

Poate crește fotosensibilitatea pielii 

Este important să știi că uleiul esențial de Yuzu, alături de uleiul esențial de lămâie, uleiul esențial de grepfrut, uleiul esențial de portocală și uleiul esențial de bergamotă sunt uleiuri fotosensibilizante, ceea ce înseamnă ca pot crește sensibilitatea pielii.

 

 

 

Bibliografie:
1 Studiul „Preparation, Characterization, and Biological Activities of Topical Anti-Aging Ingredients in a Citrus junos Callus Extract”, publicat în Molecules, în decembrie 2017, autori: Adhikari D, Panthi VK, Pangeni R, Kim HJ, Park JW.
Femina - Yuzu fruit is 2017’s trending skincare ingredient
https://www.femina.in/beauty/skin/yuzu-is-2017s-trending-skincare-ingredient-34315.html
Healtline -13 Emerging Benefits and Uses of Yuzu Fruit
https://www.healthline.com/nutrition/yuzu-fruit

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0