Uleiul de Camellia, ingredient esențial în ritualul de îngrijire japonez

Uleiul de Camellia conține antioxidanți și acizi grași Omega 6 și Omega 9 și are un puternic efect anti-aging.

Uleiul de camelia este originar din Orientul Îndepărtat, mai precis din Japonia și China și a fost folosit de-a lungul timpului pentru îngrijirea pielii și a părului. Coco Chanel a fost mare fan al florii de camelie și a folosit-o în multe dintre modelele sale, deoarece este un simbol al longevității și purității. Se mai spune că uleiul de camelie a fost, în cultura japoneză, secretul de frumusețe ascuns al tenului gheișelor.

 

Uleiul de Camellia are efecte anti-aging și de hrănire în profunzime

Uleiul în sine este extras din floarea de camelie, sau floarea tsubaki, așa cum se numește în Japonia. Florile de camelie sunt prețuite pentru frumusețea lor și variază în culori de la alb la roz și roșu, în diverse nuanțe. Semințele acestei flori sunt presate pentru a extrage „tsubaki-abura” adică uleiul de camelie, care are o istorie lungă în rutina de îngrijire a femeilor japoneze, cunoscute pentru pielea lor de porțelan și părul mătăsos și strălucitor.

Acest ulei este cunoscut în mod tradițional pentru abilitatea remarcabilă de a reține umezeala și de a  pătrunde în straturile cele mai profunde ale pielii (deoarece compoziția sa este similară cu sebumul, uleiul produs în mod natural de pielea umană), furnizând o cantitate mare de fitonutrienți. 

Uleiul de Camellia este bogat în vitamine și minerale esențiale, precum și în acid oleic și grăsimi omega-9, benefice pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. Uleiul este, de asemenea, un excelent emolient, ceea ce îl face un hidratant excelent pentru părul uscat sau deteriorat și pentru piele. Nivelurile ridicate de acizi grași esențiali ajută la refacerea barierei pielii și la prevenirea pierderilor de apă, protejând-o de radiațiile UV și de factorii nocivi din mediul înconjurător.  

Uleiul de Camellia este o sursă naturală de antioxidanți și vitaminele A și B. Concentrația de antioxidanți îi conferă acestui ulei proprietățile anti-aging, contribuind la îmbunătățirea elasticității pielii, la hrănirea în profunzime și la prevenirea formării ridurilor și a liniilor fine. De asemenea, uleiul de Camellia este util împotriva arsurilor solare, calmând pielea înroșită.

Uleiul de Camellia îngrijește pielea, părul și unghiile

Acest ulei se poate folosi pe față, pe scalp, pe păr și pe corp. S-a dovedit foarte util pentru persoanele care se confruntau permanent cu uscarea extremă a pielii în zona coatelor și a genunchilor.

Pe lângă faptul că este non-comedogenic (nu înfundă porii), uleiul de Camellia poate fi folosit pe față atât dimineața, cât și seara, oferind pielii umiditatea de care are nevoie. Este ușor de utilizat: după ce pielea a fost spălată și uscată, se pun în palme câteva picături de ulei de Camellia și se masează bine fața până când intră în piele. 

De asemenea, uleiul de Camellia poate fi utilizat ca mască de păr. Se pune ulei în palme și se masează părul bine de la rădăcină până la vârfuri. Se lasă o oră să acționeze, apoi se spală părul cu șamponul obișnuit. Sau, se poate masa părul seara, înainte de culcare și se poate lăsa să acționeze peste noapte, cu condiția să pui un prosop pe pernă pentru ca uleiul să nu pătrundă în ea.

În plus, se poate folosi ca ulei de îngrijire. După ce părul a fost spălat, se înfășoară într-un prosop și se lasă 15 minute pentru a fi absorbită o parte din apa rămasă. Apoi, pe părul încă umed se masează câte puțin ulei de Camellia, de la rădăcină și insistând asupra vârfurilor. Este util și pentru revitalizarea părului extrem de uscat și făcut permanent sau dacă obișnuiești să-l aranjezi des cu placa sau cu peria cu aer cald.

Uleiul de Camellia poate fi folosit după duș și pe unghii, prin masaj ușor, pentru a le fortifica.

Efectele uleiului de Camellia pentru piele

  • Contribuie la stimularea elasticității pielii.
  • Hidratează și hrănește pielea
  • Îmbunătățește aspectul tenului
  • Ajută la minimizarea semnelor lăsare de acnee
  • Este potrivit și pentru pielea uscată, pentru că o înmoaie și o catifelează, dar și pentru tenul gras ori acneic, deoarece nu infundă porii.

Efectele uleiului de Camellia asupra părului

 

  • Fortifică firul de părul îi conferă umiditatea de care are nevoie
  • Netezește cuticulele fără să îngreuneze părul
  • Oferă strălucire părului și ajută la prevenirea vârfurilor despicate.
  • Tratează scalpul uscat și contribuie la prevenirea mătreții.
  • Protejează părul de factorii externi nocivi.

 

 


Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Woman’s World - Camellia Oil Is the Centuries-Old Secret to Ageless Skin
https://www.womansworld.com/posts/aging/camellia-oil-169392
Oleo Botanicals - Camelia Oil (Tsubaki)
https://www.oleobotanicals.com/blogs/hair-and-skin-care-articles/camellia-oil-tsubaki-a-treasured-japanese-beauty-secret 
Papillon Organic - Benefits of Camellia Oil
https://www.papillonorganic.com/blogs/blog/benefits-of-camellia-oil

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0