Trucuri pentru repararea greșelilor de make-up

În general mă descopăr folosind cam aceleași produse de make-up pe chipul meu și mâna mi se duce către același stil de make-up. Nu este rău, mai ales că mă perfecționez "on and on" pe tehnica respectivă de make-up. Însă am momente în care vreau să evadez din acel șablon și, în functie de eveniment sau dispoziție, îmi adaptez machiajul, apelând la alte tușe de culoare sau alte tehnici de make-up.

În ambele cazuri, plăcerea de a mă juca cu produsele de make-up este greu de egalat, deși este diferită de situația în care machiez pe altcineva. Însă atunci când doriți să vă cumpărați produse noi de make-up, și. din diferite motive, cum ar fi lumina parfumeriilor, graba sau o consiliere greșită, realizați de fapt că produsul cumparat este diferit față de ceea ce vă doreați. În astfel de situații, vreau să vă liniștesc și să vă aduc la cunoștință, din experianța mea, câteva trucuri ce pot salva situația, dar și ceva bani, pentru a nu fi nevoie să cumpărați alte produse.

Ați cumpărat fondul de ten greșit

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Prea închis

Pentru a-l aduce la nuanța potrivită tenului tău, puteți să-l combinați cu crema de protecție solară, care, de obicei, este foarte albă și, automat, mai deschide cu câteva nuanțe fondul de ten. Alternativ, puteți folosi un bronzer facial pentru a vă închide cu câteva nuanțe culoarea tenului. Nu uitați să coborâți și pe zona gâtului cu bronzer-ul pentru a preveni efectul de mască.

Prea deschis

Aplicați fondul de ten pe față și mizați pe tehnica de sculpting: cu ajutorul unui corector mai închis la culoare sau a unei pudre bronzante, aplicați tușe de culoare pe zona tâmplelor și pomeților. La final, totul va părea mult mai natural.

Ați cumpărat blush-ul greșit

Prea transparent

Înainte de a aplica blush-ul, nu uitați să uniformizați tenul cu fond de ten și să-l fixați cu pudră. Apoi, cu o pudră bronzantă structurați pomeții, iar peste aplicați acest blush. Veți căpăta o reflexie foarte reușita pe zona pomeților.

Prea intens

Cu ajutorul pensulei de blush, combinați pudra satinată cu blush și veți obține un efect radiant pe pomeți.

Ați cumpărat rujul greșit

Prea intensă culoarea

Dupa ce ați aplicat rujul, evident cu buzele conturate în prealabil, aplicați peste un ruj bej. Nuanța va deveni mai deschisă și o puteți ajusta după cum preferați.

Prea transparentă culoarea

Conturați buzele cu un creion mai intens, inclusiv pe întreaga lor suprafață. Aplicați rujul, apoi îndepărtați excesul de ruj cu ajutorul unui șervețel. Se repetă procedeul de doua ori și, astfel, nuanța și textura rujului vor fi mai intense.

Ați cumpărat fardul de pleoape greșit 

Prea deschis

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cu ajutorul unui creion khol maro sau negru (intensitatea o alegeți în funcție de pigmentul tenului sau de stilul de make-up: zi sau seara), se aplică un un strat de culoare pe pleopele superioare și se fixează cu ajutorul fardului.

Prea închis

Aplicați peste machiajul ochilor o pudră satinată. Prin prisma refexiilor pudrei, nuanța de fard se va deschide la culoare. Aceste ajustări le puteți realiza și peste fardurile clasice, pe care le aveți deja în trusă și, astfel, mai revigorați paleta cromatică a kit-ului personal de make-up.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0