Totul despre măștile de față din hârtie de bumbac tradițional japonez

Dacă ești fană skincare, atunci sigur nu-ți lipsesc măștile de față din arsenal. Majoritatea măștilor de față din bumbac, cunoscute drept sheet masks, vin gata îmbibate într-un ser special, destinat diferitelor nevoi ale pielii.  Măștile de față din hârtie de bumbac japonez propun o altă abordare, mai eficientă, de a-ți răsfăța pielea.

Mecanismul lor de funcționare este următorul: hârtia vine uscată în ambalaj, iar tot ce trebuie să faci este să aplici serumul sau tonerul tău preferat pe ea, după care să o aplici pe față. Astfel, efectul de hidratare al pielii este menținut pentru o perioadă mai lungă de timp, iar hidratarea propriu-zisă se realizează în profunzime. 

Calitatea bumbacului japonez

Există numeroase motive pentru care măștile din hârtie de bumbac japonez sunt preferate în țările asiatice, iar principalul este calitatea de excepție a bumbacului japonez. Așadar, bumbacul japonez este renumit pe plan global pentru calitate, delicatețe și rezistență. Măștile din hârtie de bumbac japonez sunt întocmai: foarte fine în contact cu suprafața pielii, fără potențial alergenic sau comedogenic și deosebit de elastice și rezistente, astfel încât nu riști să le rupi sau să le deteriorezi la aplicare.

Posibilitatea personalizării măștii

Un avantaj de greutate al măștilor din hârtie de bumbac japonez este faptul că le poți îmbiba în orice tip de serum, toner, tratament pe care îl folosești de obicei și de care ești sigură, potențându-i, astfel, eficiența. Măștile gata îmbibate în substanță pot fi, adesea, riscante pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni ale pielii, precum acnee, sensibilitate sau uscăciune. Cu măștile din hârtie de bumbac japonez, tu deții controlul asupra produsului pe care vrei să-l aplici, care să îți pătrundă în profunzimea pielii și de ale cărui beneficii ești sigură. 

Confort asigurat

Un alt aspect important al acestor măști este confortul redat de elasticitatea și de delicatețea bumbacului japonez. Sentimentul aplicării unei măști din hârtie de bumbac japonez pe piele este unic deoarece, spre deosebire de măștile convenționale, acesta se mulează perfect pe suprafața tenului, nu creează cute, nu alunecă de pe față și nu permite scurgerea lichidului din mască. În plus, măștile din hârtie de bumbac japonez sunt compuse din bucăți, care se aplică individual pe față, ceea ce permite o aplicare mai rapidă, ușoară și confortabilă. 

Cum se pregătește și se aplică masca din hârtie de bumbac japonez?

Foarte simplu! Pregătirea măștii presupune îmbibarea hârtiei în substanța pe care o alegi pentru mască, preferabil un toner sau un serum. Având în vedere, însă, că masca este compusă din bucăți, poți îmbiba bucăți diferite în substanțe diferite, în funcție de necesitățile fiecărei zone. De exemplu, multe persoane se confruntă cu problemele unui ten mixt, având zona T mai uleioasă și restul tenului normal sau uscat. Dacă și tu ai această problemă, poți îmbiba 3 părți într-un toner hidratant și 2 părți într-un tratament pentru exces de sebum și/sau puncte negre. 

De exemplu, măștile pentru față și corp de la Bijin, din portofoliul Health Shop, pot fi folosite zilnic pentru aplicarea de produse de îngrijire menite să hidrateze, hrănească și catifeleze pielea. Ce trebuie să faci? Toarnă din conținutul produsului preferat de îngrijire a pielii (loțiune, cremă sau serum) pe partea din bumbac (catifelată la atingere) a măștii Bijin. Așază masca peste zona de pe față sau corp vizată, las-o să acționeze 10-15 minute, după care îndepărteaz-o, fără să fie nevoie de clătire. 

În cazul în care vrei să folosești masca de buze Bijin, este important să știi că aceasta poate fi utilizată zilnic înainte să aplici rujul, pentru o hidratare de durată, dar și pentru ca nuanța rujului să se mențină pe buze.

Care substanțe sunt cele mai potrivite pentru măștile din hârtie de bumbac japonez?

Măștile din hârtie au fost concepute, inițial, pentru hidratarea tenului, așadar ele vor funcționa cel mai bine cu un produs puternic hidratant. Din acest motiv, este bine să te orientezi după tonere lăptoase, bogate în ingrediente precum ceramide, acid hialuronic, glicerină, centella asiatica, care hrănesc, hidratează și calmează pielea. 

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Byrdie - Everything You Need to Know About Sheet Masks
https://www.byrdie.com/everything-you-need-to-know-about-sheet-masks-4145390
Wonect - All About the Japanese Cotton Pack Method: The DIY Instant Sheet Mask
https://wonect.life/all-about-the-japanese-cotton-pack-method-the-diy-instant-sheet-mask/

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0