Totul despre laminarea genelor

Genele lungi și arcuite sunt visul oricărei femei, însă adesea ne dorim un efect mai natural față de cel al genelor false sau al celor aplicate fir cu fir, în timp ce majoritatea tipurilor de mascara de pe piață nu oferă rezultatele dorite. Aici intervine laminarea genelor, o procedură non-invazivă prin care se creează un efect de volum, arcuire și intensitate a culorii genelor, care poate dura între 3 și 8 săptămâni. În plus, specialiștii în laminarea genelor susțin că produsele folosite în procedeu ajută și la întărirea și hrănirea firelor de păr. Mai jos, regăsești răspunsuri la toate întrebările tale cu privire la laminarea genelor.  

Cum se face laminarea genelor?

Prima etapă în laminarea genelor constă în curățarea pleoapelor și a pielii din jurul ochilor de impurități, urmată de degresarea genelor, pentru o aderență cât mai bună a produselor folosite în pasul următor. Apoi, genele de pe pleoapa superioară sunt separate de cele de pe pleoapa inferioară cu ajutorul unor benzi adezive care nu rănesc pielea sau genele. 

Următorul pas constă în rularea genelor pe benzi din silicon, asemenea unor bigudiuri foarte mici, pe care vor fi fixate pe parcursul întregii proceduri. Urmează aplicarea substanței de stabilizare, a vopselei pentru gene și a keratinei, pentru hrănire și fortifiere. Numărul de produse aplicate pe gene în timpul laminării diferă de la un salon estetic la altul, care poate ajunge până la 5. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

La final, se îndepărtează benzile din silicon și se periază genele în poziția în care vor rămâne pentru următoarele săptămâni. Procedura durează în jur de o oră iar, la final, te vei bucura de gene mai voluminoase, mai curbate și mai intense la culoare, tototdată cu un aspect foarte natural. Efectul dat de laminare se vede imediat după terminarea procedurii.

Pentru rezultate optime, procedura va trebui repetată la 3 săptămâni după prima ședință, apoi sesiunile de laminare se pot rări, o dată la 4-8 săptămâni, în funcție de perioada de regenerare a genelor. În anumite cazuri, dacă te afli la menopauză sau suferi de anumite tulburări hormonale, este posibil fie ca genele să nu răspundă la tratamentul de laminare, fie să se regenereze mai greu, ceea ce înseamnă că poți efectua o nouă ședință de laminare chiar și după câteva luni.

Un avantaj al laminării este că, pe măsură ce noile gene apar și cele laminate cad, tranziția nu va fi una vizibilă. Spre deosebire de genele fir cu fir, care, odată ce cad, creează un efect inestetic, prin care genele par mult mai rare și lipsite de vitalitate, aici nu este cazul, deoarece laminarea este efectuată pe genele naturale și nu le agresează. 

De reținut este că procedeul de laminare nu este dureros și nu impune niciun fel de disconfort, nici în timpul procesului, nici după finalizarea acestuia. 

Cum se îngrijesc genele laminate?

În primele 24 de ore de la procesul de laminare nu ai voie să te demachiezi sau să îți uzi genele, așadar nu este recomandat să aplici niciun produs de machiaj pe gene în acest interval. De asemenea, va trebui să ai grijă la felul în care dormi, pentru a nu strica forma genelor în timpul nopții. 

Odată cele 24 de ore trecute, îți poți relua rutina de îngrijire a pielii, ca de obicei. Nu mai există nici restricții cu privire la udarea genelor sau la aplicarea produselor de machiaj. 

Riscuri și contraindicații

Specialiștii în procesul de laminare susțin că substanțele de laminare nu afectează genele și nu au potențial alergenic, însă dacă ai suferit de alergii în urma aplicării genelor fir cu fir sau a rimelului, este bine să fii prevăzătoare cu privire la orice procedură asupra genelor. 

Principala contraindicație în procesul de laminare este vopsirea genelor, dacă ai suferit alergii la vopsea în trecut. În acest caz, poți solicita ca pasul vopsirii genelor să fie exclus din procesul de laminare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În ceea ce privește riscurile procesului de laminare, acestea sunt asociate cu infecțiile oculare sau din zona imediat apropiată a ochilor, sau cu intervențiile chirurgicale din zona ochilor. În aceste cazuri, este bine să aștepți până la recuperarea completă, înainte de a efectua procedeul de laminare. 

De asemenea, dacă porți lentile de contact, este ideal să menții o igienă temeinică a acestora și să nu le porți pe durata procesului de laminare. Poți să porți din nou lentile de contact la 24 de ore de la procedură. 


Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Pamelash - What is Lash Botox?
https://www.pamelash.com/post/what-is-lash-botox
All Dolled Up Lashes - WHAT IS A LASH LIFT?
https://www.alldolleduplashes.com/lash-liftingandlash-botox   

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0