Simplifică tehnica de machiaj pentru rezultate spectaculoase!

De la tușul ce-ți dă un aer obosit până la blush-ul trasat ca pe scenele show-urilor din Las Vegas, cu toate ne simțim vinovate că măcar odată am dat greș din varii motive. Rezultatul este cel mai grăitor și din păcate nu are nicio scuza.

Voi enumera mai jos câteva aspecte cheie ce vă vor ajuta să vă îmbunătățiți și simplifica tehnica de aplicare a machiajului.

Două din regulile importante care trebuie respectat chiar înainte de a începe aplicarea fondului de ten sunt:

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

1. Întotdeauna, dar întotdeauna, încearcă să ai cea mai bună față. Pentru aceasta este nevoie de tratament cosmetic aplicat lunar. Pe lângă o alimentație sănătoasă, doar așa poți obține un ten curat. În egală măsură, te ajută să obții un ten cu pori micsorați pentru a putea aplica cu usurință orice machiaj care să aibă un efect cât mai natural.

2. Întodeauna folosește primer pe sub fondul de ten. Te ajută să încorsetezi machiajul pentru a determina fondul de ten să capete persistență. Un alt atu este că netezește tenul de liniile fine conferind prospețime.

Corectarea cearcănelor

Camuflarea cearcănelor pigmentate poate fi o mare provocare dacă ați mers pe principiul clasic că nuanța corectorului / anticearcănului trebuie să fie mai deschisă decât cea a fondului de ten. În această situație, vă treziți cu cearcăne și mai pronunțate, corectorul capătă textură și încarcă această zonă fină a ochilor.

Soluția este să folosiți o nuanță de anticearcăn fluid (această textură lasă un efect mai natural) în nuanța de peach / somon. Pentru a spori puterea de acoperire, aplicați anticearcănul cu burețelul prin gesturi de tapotare. Ai toate șansele să-ți alegi nuanța greșită de fond de ten dacă atunci când îl alegi îl încerci pe mână. Și dacă îl încerci la lumina artificială, vei avea o surpriză neplăcută când îți vei expune machiajul la lumina naturală. Nu uita că trebuie să-l verifici pe mandibulă la nivelul gâtului pe pielea perfect demachiată, iar acesta trebuie să se confunde perfect cu pigmentul nativ al tenului.

Machiajul ochilor

Un liner/tuș are forța de a transforma întregul machiaj, mai ales forma și dimensiunea ochilor. De asemenea, poate determina o formă de ochi micșorată sau obosită. Aplicat în formă corectă, poate transforma cu succes machiajul într-unul iconic/ clasic, respectând principiul trasării unui contur extrem de fin în interior și mai gros spre exterior. Iar dacă trasați cu creion nude pe conjunctivă, obțineți un aer odihnit.

Tușele finale: blush și ruj

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Blush-ul joacă un rol crucial în definirea machiajului. Acesta structurează volumul feței și trebuie aplicat în funcție de forma feței pentru un aspect armonios. Tonurile de roz par mult prea nenaturale mai ales dacă optați pentru un machiaj care subliniază frumusețea nativă. Pentru un machiaj diurn, cele mai recomandate nuante sunt tonurile de bej, maro care completează natural frumusețea trăsăturilor.

Mereu suntem pe grabă, iar câteva secunde în plus fac diferența către un machiaj perfect finisat. Și când spun asta, mă refer la trasarea rujului direct din pensulă fără conturarea buzelor cu creion. Rezultatul este unul mai natural chiar dacă presupune o mână precisă care să traseze perfect conturul buzelor direct din ruj cu ajutorul unei pensule speciale. Pentru simetrie, se pornește trasarea conturului mai întâi, respectiv din arcul lui Cupidon (zona centrală a buzei superioare) și se continuă către comisuri. Se procedează similiar și cu buza inferioară.

Nu uitați că un ten curat este secretul pentru un efect flawless, iar gesturile precise și potrivite trăsăturilor vor face ca la final să obțineți un machiaj armonios care să vă pună în valoare frumusețea trăsăturilor.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0