Secretele unui machiaj perfect de Revelion

Petrecerile de Anul Nou vin la pachet cu rochii frumoase de seară și bineînțeles un machiaj sclipitor. Cum poți fi sigură de un machiaj reușit pentru petrecerea de la final de an, fără a exagera?

Pune-ți în valoare trăsăturile, ascunde-ți imperfecțiunile, subliniază-ți ochii sau zâmbetul. Descoperă sfaturile de înfrumusețare pentru un machiaj ca la carte, care să dureze și în noaptea dintre ani!

Hidratează-ți pielea

La fel ca în rutina ta zilnică, nu uita să-ți hidratezi pielea, care va trebui să dureze până la primele ore ale dimineții. Hidratează bine tenul și evită produsele care îți îngrașă prea mult pielea și împiedică fardurile să se fixeze.

Matifiază-ți tenul

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În perioada Sărbătorilor, pielea noastră nu este imună la transpirație. Prin urmare, inamicul numărul unu al pielii este sebumul și apa, mai ales în zona ochilor unde filmul hidrolipidic al pleoapei este, în mod natural, puțin mai gras și umed. Utilizează o bază de netezire, anti-strălucire, înainte să aplici fondului de ten. Este absolut esențială dacă ai un ten mixt sau gras, te va ajuta la netezirea porilor mari și a altor imperfecțiuni. Apoi aplică fondul de ten obișnuit și o pudră ușor aurie pe pomeți, arcada sprâncenelor, bărbie și frunte. Finalizează machiajul cu o pudră matifiantă transparentă pe care să o aplici pe întreaga față.

Redu semnele oboselii

Nu ți-ar plăcea să pari epuizată înainte de începerea petrecerii, nu? Un aer proaspăt îți va da o altă mimică a feței. Aerul obosit poate fi înlăturat prin efectuarea unui mic masaj atunci când aplici crema. Întinde-ți palmele de la bărbie până la tâmplele urcând de-a lungul maxilarului, apoi de la nas la tâmple și de la sprâncene până la linia părului. Hidratează-ți bine tenul, iar în zona ochilor aplică neapărat un anticearcăn. Completează cu un blush de preferință de culoarea caisei sau zmeurei și ai grijă să ai buzele mereu hidratate. Nu ezita să faci mici modificări în cursul serii. Folosește o pulbere aurie pentru a reduce paloarea care îți accentuează oboseala.

Ascunde-ți imperfecțiunile

Întotdeauna tindem să ne concentrăm asupra micilor noastre imperfecțiuni. Un mic coș care trece neobservat de prietenii tăi se poate transforma rapid într-un coșmar atunci când mergi la petrecerea de Revelion. Pentru a evita să te uiți din 5 în 5 minute în oglindă, camuflează bine imperfecțiunile. Aplică un strat subțire de fond de ten fluid care acoperă întreaga față și completează camuflajul cu un corector pe zonele cu probleme. Dacă ai roșeață, nu încerca să o neutralizezi cu un corector verde, îți va face tenul să pară întunecat. Folosește un corector bej sau neutru și aplică un blush în culoarea piersicii. Ca să abați atenția de la roșeață sau coșuri, subliniază-ți ochii, cu un contur bine definit, asociat cu sprâncenele fără cusur.

Fixează-ți bine rujul

De la primul pahar de șampanie, roșul tău de pe buze a dispărut deja? Rezistența rujurilor diferă în funcție de marcă și compoziție, dar există totuși câteva trucuri care fac posibilă fixarea mai lungă a pigmenților pe buze. Primul pas este hidratarea și exfolierea buzelor. Iar apoi, pentru a optimiza rezistența rujului, începe să creionezi buzele cu creion mat, întregul interior al buzelor, nu doar conturul. Pentru un efect de volum al buzelor, folosește un iluminator la nivelul arcului lui cupidon, iar după aceea aplică rujul cu atenție. Pentru Sărbători, optează pentru un roșu strălucitor cu textură satinată sau chiar cu luciu, pentru a crea un flash de lumină pe față. Acest lucru face posibilă eclipsarea tuturor celorlalte mici imperfecțiuni.

Evidențiază-ți ochii

Aplică anticearcănul din colțul interior al ochiului până în colțul exterior. Nu netezi produsul, ci tapotează ușor cu vârful degetului arătător pentru a nu marca liniile fine. Pe pleoapa mobilă, aplică o bază de fard de ochi în culoarea pielii ca să reduci roșeața. După bază, aplică o culoare mai închisă pe partea exterioară a ochiului și în golul pleoapei, în formă de banană. Adăugă o linie de creion în apropierea genelor, în culoarea negru, maro, antracit sau prună. Aplică un fard perlat în centrul pleoapei mobile și în colțul interior al ochiului și nu uita de sprâncene. Dacă este necesar, completează găurile cu un creion și periază-le. Pentru o noapte specială cum este cea de Revelion, utilizează întotdeauna rimel rezisetent la apă. Dacă ochii tăi nu suportă demachierea waterproof, aplică mai întâi un strat de rimel clasic, apoi aplică un al doilea strat de rimel rezistent la apă doar pe vârfurile genelor.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie
https://www.santemagazine.fr/beaute-forme/soins-du-visage/maquillage/quelles-astuces-pour-sublimer-son-make-up-pendant-les-fetes-176136
https://www.aufeminin.com/maquillage/astuces-maquillage-de-fetes-s1137645.html
https://www.usmagazine.com/stylish/news/new-years-eve-2018-long-lasting-makeup-tips-hacks/


 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0