Pudra de Matcha – de ce trebuie inclusă în ritualul de înfrumusețare

Componentă de nelipsit din tradiția japoneză, încă din secolul XII, ceaiul de Matcha este o băutură deosebit de populară datorită conținutului bogat de antioxidanți. De altfel, pudra de Matcha conține mai mulți antioxidanți, per gram, față de fructele de goji, ciocolata neagră, afinele și nucile pecan.  

Pudra de Matcha se obține din frunzele plantei Camellia Sinensis, planta de ceai din care se produce și ceaiul negru, precum și cel verde. Diferența dintre fiecare tip de ceai stă atât în procesul de recoltare, dar, mai ales, în momentul recoltării. Astfel, frunzele de ceai pentru Matcha sunt expuse la soare pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce blochează o bună parte din producția de teină, ”cofeina” ceaiului, specifică ceaiului negru. Frunzele sunt recoltate manual și pisate pentru a se produce binecunoscuta pulbere verde.

Ce e mai puțin cunoscut este faptul că pudra de Matcha poate face minuni pentru ten, aplicată topic și consumată ca ceai. Așadar, pudra de Matcha poate avea beneficii asupra tenului acneic, poate îmbunătăți aspectul tenului uscat/sensibil și este, de asemenea, un excelent serum anti-aging, tocmai datorită aportului mare de antioxidanți. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În plus, pudra de Matcha este versatilă și ușor de integrat în rutina de înfrumusețare, fără prea multe bătăi de cap. Mai jos, îți oferim câteva variante ușoare și eficiente de consum a pudrei de Matcha, pentru sănătatea tenului tău.

Ceai de Matcha

Frumusețea vine din interior, iar acest lucru se aplică și în cazul consumului de ceai din pulbere de Matcha. Ceaiul de Matcha este un detoxifiant puternic, susține imunitatea și stimulează sănătatea pielii, datorită conținutului bogat de vitamine A, B, C, E, și de minerale – zinc, seleniu, crom și magneziu. 

Așadar, consumul regulat de Matcha poate fi tratat ca un supliment pentru sănătatea pielii tale. Mai mult, ceaiul de Matcha susține sănătatea sistemului gastrointestinal și al microbiomului specific acestuia, ceea ce se reflectă și în sănătatea pielii. Poți consuma o cană de ceai de Matcha pe zi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Preparare :

  • Toarnă o linguriță de pulbere de Matcha într-o cană cu apă fierbinte. Pentru a strecura particulele mai mari de ceai, poți folosi o sită mică. 
  • Amestecă pudra cu o linguriță, preferabil din lemn sau din silicon, pentru a nu-i altera gustul. Se amestecă până se obține o spumă bogată.
  • Ceaiul poate fi consumat imediat.

Toner cu Matcha

Dacă te-ai intrebat de ce pudra de Matcha are acea culoare distinctivă, de verde crud, iată că răspunsul stă în conținutul bogat de clorofilă. Clorofila este o substanță indispensabilă în procesul de fotosinteză și poate proteja pielea, într-o anumită măsură, de efectele nocive ale soarelui, precum și atenua semnele de îmbătrânire cauzate de expunerea la razele solare. De asemenea, clorofila creează o barieră naturală împotriva impurităților din aer, care pot bloca porii și da naștere la inflamație și erupții

Te poț bucura de toate aceste beneficii cu ajutorul unui toner pe bază de pulbere de Matcha. Există numeroase variante pe piață, dar ți-l poți prepara și singură. Tot ce trebuie să faci este să amesteci, într-un recipient cu pulverizator, 150-200 ml de apă fiartă cu 2-3 lingurițe de Matcha. Se lasă la răcit și se poate folosi în orice moment al zilei. 

Mască purificantă cu Matcha

Un alt ingredient important al pudrei de Matcha este compusul epigallocatechin-3-gallate (EGCG), care îi oferă pulberii verzi proprietățile antibacteriene și o transformă într-un aliat al tenului cu tendințe acneice. De asemenea, conținutul bogat de antioxidanți susține fermitatea și luminozitatea pielii, prin promovarea regenerării celulare și întărirea barierii lipidice a pielii. Așadar, dacă te confrunți cu erupții acneice, piele ternă sau, pur și simplu, îți dorești să te răsfeți cu o mască cu adevărat eficientă, îți poți face, cu ușurință, o mască pe bază de Matcha, în confortul casei tale.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva lingurițe de pulbere de Matcha cu același număr de lingurițe de ulei de jojoba, squalane, marula sau sâmburi de struguri (atenție, nu folosi ulei de cocos) pentru a-ți crea masca perfectă. O poți lăsa pe ten aproximativ 30 de minute, după care este recomandat să o cureți cu blândețe, cu apă călduță, prin mișcări circulare.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
One Green Planet - The Hidden Benefits of Matcha: Why It’s Amazing for Your Skin
https://www.onegreenplanet.org/natural-health/hidden-benefits-matcha-amazing-for-skin/
Medium - Exciting Ways Matcha Can Improve Your Skin!
https://medium.com/@support_46260/exciting-ways-matcha-can-improve-your-skin-100cf070fda4


 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0