Pudra de curățare a tenului, esențială în rutina de înfrumusețare a gheișelor

Pentru a arăta catifelată și netedă, pielea feței are nevoie să fie curățată frecvent. Una dintre metodele folosite poate fi pudra de curățare pentru ten, care elimină impuritățile, catifelează și detoxifică pielea.

Toată lumea își dorește o piele frumoasă și sănătoasă, cu atât mai mult când vine vorba de pielea feței. Tenul este supus zilnic factorilor nocivi (praf, poluare etc.), astfel încât are nevoie de curățare pentru a rămâne sănătos și elastic. Unele femei apelează la peeling-uri dure, chimice, realizate la salon, altele își exfoliază fața acasă, cu produse pe bază de acid salicilic, cărbune activ, semințe de fructe sau cu un burete lufa. 

Pentru o curățare în profunzime, care să elimine celulele moarte și să desfunde porii, pudra de curățare a tenului se poate dovedi de neprețuit. Este un exfoliant eficient, dar blând și delicat cu pielea, poate fi folosită cu ușurință la domiciliu și este recomandată tuturor tipurilor de ten și mai ales celor sensibile, care nu reacționează bine la gomajul agresiv.

Pudra de curățare a tenului, naturală și eficientă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Fețele gheișelor nu arătau așa de bine pur și simplu, nu? Frumoasele japoneze își păstrau tenurile netede și tinere prin îngrijirea atentă, curățarea fiind unul dintre pașii cei mai importantți. Dacă, în mod normal, o femeie își exfoliază tenul o dată pe săptămână, gheișele considerau că acest lucru se face zilnic. Atenție, însă, nu e vorba de o exfoliere cu produse dure și extrem de abrazive, ci de un gomaj delicat, cu o pudră de curățare din ingrediente naturale.

Tradițional, japonezele foloseau pudra de orez pentru exfoliere, însă, dacă nu ai așa ceva acasă, poți cumpăra de la un magazin cu produse organice o pudră de curățare cu azuki (fasole roșie japoneză), ceai verde, argilă, amidon de orez sau alte ingrediente simple și eficiente, cu efecte benefice asupra pielii. Azuki, de exemplu, ajută la eliminarea impurităților prin conținutul de saponină, ceaiul verde are antioxidanți cu rol anti-aging, argila conține minerale care purifică pielea, iar amidonul de orez protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

Sau, poți folosi ca pudră de curățare a tenului un ingredient pe care îl ai prin bucătărie, precum sarea de mare fină, zahărul brun, mălaiul sau făina de migdale. Pudrele de curățare a tenului sunt ușor de găsit și, cu toate că nu au conservanți, rezistă mult fără să expire.

De ce este utilă pudra de curățare

La suprafața și în profunzimea tenului se adună praf, transpirație, celule moarte care blochează porii, favorizează apariția acneei și conferă un aspect de piele ternă și încărcată. Pentru a desfunda porii și pentru a menține un aspect sănătos al pielii, dar și pentru a favoriza absorbția produselor de îngrijire, fie că e vorba de măști, creme sau uleiuri naturale, e nevoia ca tenul să fie curățat regulat. Cum procedezi?

Pudra de curățare pentru ten se folosește foarte ușor: se pune în palmă o lingură de pudră, se adaugă puțină apă de la robinet sau puțină loțiune de curățare a feței din comerț și apoi se masează ușor fața cu pasta obținută. 
Dacă vrei ca, pe lângă curățare, să obții și o hrănire intensă, poți amesteca pudra cu un alt ingredient de îngrijire (iaurt, o piersică zdrobită, un avocado pisat etc.) și să o întinzi pe față ca pe o mască. După câteva minute, masezi fața cu pasta respectivă și apoi o îndepărtezi cu apă. 

Mai ales dacă ai pielea sensibilă și reactivă, pudra de curățare îți poate fi de un real ajutor. Pielea uscată, sensibilă, care se irită ușor nu are nevoie de produse de curățare foarte abrazive, pentru că acestea vor face mai mult rău decât bine. De asemenea, pentru o piele acneică, nu se recomandă folosirea pentru exfoliere a prosoapelor sau a periilor, deoarece în acestea se pot aduna bacterii care să înrăutățească starea tenului. 

Pudra de curățare poate fi folosită dimineața sau seara. Dacă obișnuiești să folosești fond de ten când pleci la serviciu, folosește pudra de curățare dimineața. După ce ai curățat astfel tenul, aplică o cremă cu factor de protecție solară și apoi fondul de ten și o pudră matifiantă. Astfel, având la bază un ten purificat și neted, crema va pătrunde mai ușor în piele, iar fondul de ten va adera și el mai bine la suprafața pielii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Well Good -  Is this minimalist exfoliation method the secret to clear, glowy skin?
https://www.wellandgood.com/good-looks/how-to-use-an-exfoliating-face-powder-for-glow/slide/3/
Independent - How to use facial scrubs without irritating yur skin
https://www.independent.co.uk/life-style/facial-scrubs-how-to-use-sensitive-skin-exfoliation-chemicals-face-dermatologist-a8288206.html

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0