Cum faci pedichiura perfecta si scapi de calcaiele crapate
Cum faci pedichiura perfecta si scapi de calcaiele crapate
Cum faci pedichiura perfecta si scapi de calcaiele crapate
Sezonul sandalelor abia incepe si pedichiura trebuie sa fie impecabila. Felul in care aceasta arata este cartea noastra de vizita si, totodata, asigura sanatatea picioarelor. Pantofii incomozi, bataturile, tocurile inalte, determina si ele posibile probleme.
Pedichiura trebuie refacuta periodic, pentru ca picioarele noastre sa arate impecabil in fiecare zi. Oja sarita si calcaiele crapate nu sunt deloc estetice.
Tratamente si solutii pentru pedichiura perfecta
Nu trebuie neaparat sa investesti intr-o pedichiura facuta la salonul de infrumusetare pentru ca unghiile tale sa arate bine. Iti poti face chiar tu, acasa, pedichiura perfecta.
Pedichiura are mai multi pasi: o baie relaxanta, exfolierea, eliminarea pielii intarite, hidratarea.
Pregatirea unghiilor si a picioarelor
In primul rand, unghiile trebuie curatate cu acetona, astfel incat oja sa fie complet indepartata.
Apoi, se pregateste o baie pentru picioare, cu apa calduta, saruri de baie, poate chiar si uleiuri esentiale. Picioarele se vor tine in apa respectiva cel putin 20 de minute, astfel incat cuticulele si bataturile sa se inmoaie si sa fie mai usor de indepartat.
La final, scoate-ti picioarele din apa si usuca-le bine cu un prosop.
Exfolierea talpilor
Dupa baie, pielea ar trebui sa fie exfoliata, astfel incat celulele moarte ale pielii sa fie indepartate si pielea sa ramana catifelata.
Pentru a le exfolia, poti prepara singura un amestec: doua linguri de miere de albine (poate fi chiar zaharisita), un sfert de cana de ulei de masline sau trei linguri de zahar si sucul de la o lamaie.
Amestecul se aplica pe zonele afectate si se maseaza energic, cu miscari circulare. Eliminarea pielii intarite si a bataturilor se poate face cu ajutorul unei pietre ponce. La final, picioarele se spala bine pentru ca amestecul exfoliant sa fie indepartat in totalitate.
Hidratarea picioarelor
Un alt pas important pentru obtinerea unei pedichiuri fara cusur consta in hidratarea picioarelor. Se face cu creme protectoare cu extras de musetel sau lavanda, masand usor. Puteti folosi, optional, si uleiuri naturale, precum uleiul de cocos sau cel de jojoba ori argan. Uleiurile ar trebui sa fie incalzite putin pentru a fi absorbite mai rapid in piele.
Indepartarea cuticulelor si scurtarea/ modelarea unghiilor
Cuticulele pot fi indepartare cu ajutorul unei solutii speciale, care va dizolva cuticulele fara sa fie nevoie sa le tai. Unghiile pot fi scurtate si modelate prin pilire, cu ajutorul unei pile speciale.
Aplicarea ojei pe unghii
Dupa ce unghiile sunt curatate, picioarele exfoliate si bataturile eliminate, se poate aplica oja.
Ideal ar fi sa se aplice mai intai un strat de lac de unghii protector, iar abia apoi doua straturi de oja colorata. Inainte de aplicarea fiecarui strat, trebuie sa te asiguri ca stratul de dinainte s-a uscat complet.
Remedii pentru calcaiele crapate
Calcaiele crapate pot reprezenta o mare problema pe timpul verii. Nu trebuie sa eviti sa porti sandale din cauza ca te rusinezi cu calcaiele tale. Exista cateva remedii la indemana, care pot rezolva definitiv problema calcaielor crapate.
Uleiul de cocos poate fi folosit pentru remedierea calcaielor crapate. Acesta hidrateaza in profunzime pielea, stimuland regenerarea acesteia. Inainte de a merge la culcare, seara, aplica un strat generos de ulei de cocos pe calcaie, apoi incalta-te cu o pereche de sosete din bumbac. A doua zi, curata uleiul de cocos de pe calcaie. Repeta operatiunea cateva zile la rand, apoi rezultatele vor incepe sa apara.
Si remediul pe baza de glicerina si suc de lamaie este eficient in combaterea calcaielor crapate. Se amesteca parti egale de glicerina si zeama de lamaie si se aplica pe calcaie. Dupa 20 de minute, picioarele se curata. Acest remediu se foloseste mai multe zile la rand si rezultatele vor incepe sa apara.
Sursa foto: Shutterstock