Măștile purificatoare - ce ingrediente îți curăță eficient tenul

Tenul este mereu supus la grele încercări, cum ar fi: poluare, praf, fluctuații de temperatură, raze UV. De aceea, este important să ai grijă de el și să-i oferi protecție în fiecare moment. Poate că te gândești să mergi la salon și să te lași pe mâna profesioniștilor. Dacă procedeul ți se pare mult prea costisitor, poți oferi îngrijirea necesară tenului tău chiar acasă la tine. Trebuie doar să știi care sunt ingredientele potrivite pe care trebuie să le utilizezi. 

Măștile de față sunt menite să hrănească tenul, să-i ofere strălucire, să curețe în profunzime porii, eliminând punctele negre și prevenind apariția acneei și a ridurilor. Iată cum poți prepara câteva măști de față pentru tenul tău. 

Care sunt măștile indicate pentru curățarea tenului? 

Mască pe bază de bicarbonat de sodiu și ulei de cocos - poate că nu știai că aceste două ingrediente sunt foarte eficiente în curățarea tenului. Bicarbonatul de sodiu este un aliat important în îngrijirea pielii. Acesta acționează ca un exfoliant delicat, ce îndepărtează celulele moarte de pe piele. Iar în combinație cu uleiul de cocos, duce la obținerea unui tratament eficient și util pentru curățarea tenului. Această mască se prepară în modul următor: amestecă trei linguri cu ulei de cocos topit și trei linguri cu bicarbonat de sodiu. După obținerea pastei, poți să o întinzi pe față, doar după ce tenul este demachiat și spălat. Masca se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute. O îndepărtezi cu apă caldă. Pentru ca tenul să fie mereu curat și sănătos este necesar să repeți acest procedeu o dată pe săptămână;

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Mască cu maioneză - maioneza nu este utilizată doar la mâncare, ea poate fi foarte utilă și în curățarea tenului. Este o metodă simplă, care implică aplicarea maionezei pe față. Tot ce trebuie să faci este să o lași să acționeze 20 de minute. După care o poți îndepărta foarte ușor cu un șervețel. La final, clătește tenul cu apă rece. 

Mască de față cu miere și iaurt - mierea de albine este utilizată în tratamentele cosmetice de foarte mulți ani datorită calităților sale nutritive, de vindecare și de hidratare. Este bogată în vitamina B1, B2, B5, B3, A, C, D, acizi grași, săruri minerale. Aceasta are o mare putere de hidratare și hrănire, deoarece zahărul pe care îl conține reține apa. Astfel că utilizarea ei în tratamentele cosmetice ajută la obținerea unui ten catifelat, elastic, iar ridurile se atenuează. Iar iaurtul curăță delicat pielea. Mierea în combinație cu iaurtul face minuni. Pentru această mască, ai nevoie de: o lingură de iaurt, o lingură de miere, o lingură de alune mărunțite și câteva picături de ulei de măsline. Aplică pe față această mască și las-o să acționeze 15 minute, după care îndepărteaz-o și clătește bine fața cu apă caldă. Vei obține o piele catifelată și curată.

Mască pe bază de ou - această mască poate fi foarte benefică deoarece tonifică și curăță tenul. Pe lângă faptul că ouăle sunt alimente bogate în proteine, necesare sănătății, acestea sunt utile și în înfrumusețare. Ai nevoie de un ou bătut. Aplică-l pe față și lasă-l să acționeze aproximativ 30 de minute. Apoi, îndepărtează-l cu apă caldă. Rezultatul? Obții o piele curată și tonifiată.

 
 

Mască cu ovăz - ovăzul este renumit pentru propietățile exfoliante și hrănitoare. Ca să obții această mască facială, ai nevoie de iaurt sau miere. Studiile* confirmă faptul că ovăzul este util în tratamentele de înfrumusețare și că este benefic pentru ten. Așadar, măștile cu ovăz contribuie la curățarea tenului și redarea unui aspect cât mai frumos și natural. 

În concluzie, tenul tău are nevoie de protecție și îngrijire pe tot parcursul vieții, așa că este important să utilizezi măștile faciale pentru a menține o piele curată, catifelată și pentru a combate ridurile. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0