Măștile cu argilă, o alegere inspirată pentru ten

Argila este un ingredient benefic pentru piele, fiind folosită de secole de civilizațiile antice. Măștile cu argilă sunt recomandate pentru îndepărtarea impurităților și reducerea aspectului de pori dilatați, problemă frecvent întâlnită la persoanele care au tenul gras

Beneficiile măștilor de argilă

Probabil, principalul beneficiu al măștilor de argilă este că pot detoxifica pielea, reducând în același timp excesul de sebum și eliminând impuritățile care înfundă porii. Drept urmare, măștile cu argilă sunt perfecte pentru persoanele care au piele grasă și predispusă la acnee, deși sunt benefice pentru toate tipurilor de piele. 

Cum funcționează măștile cu argilă?

Argila este cunoscută pentru proprietatea de a absorbi excesul de sebum. Caolinul (argila albă) este una dintre cele mai blânde (și cele mai populare) argile pentru piele, în timp ce argila albastră are proprietăți antiinflamatoare și antiseptice. În schimb, argila roșie curăță pielea și revitalizează aspectul acesteia.

Elimină impuritățile

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pe parcursul zilei, murdăria, sebumul, poluarea și alte impurități se pot acumula la suprafața epidermei, făcând ca pielea să se simtă aspră la atingere. Fie că-ți dai sau nu seama, celulele moarte ale pielii se acumulează la suprafața pielii și, dacă nu sunt îndepărtate periodic, tenul capătă un aspect tern, obosit, pielea își pierde elasticitatea, iar produsele aplicate pe ten nu mai pătrund în piele. Acesta este motivul pentru care este important ca pielea să fie exfoliată în mod regulat și curățată în profunzime. O mască cu argilă poate ajuta la eliminarea acestor impurități, lăsând pielea curată. 

Elimină sebumul

Persoanele care au tenul gras se „luptă” permanent cu un ten care lucește. Pentru reglarea sebumului și dobândirea unui ten fără cusur, utilă este masca cu argilă. Motivul? Aceasta absoarbe sebumul și alte impurități care pot înfunda porii. Caolinul, cunoscut și sub denumirea de argilă albă - este un ingredient ușor de folosit, care are ca scop absorbția sebumului fără a fi abraziv cu pielea.

Hidratează pielea

Una dintre componentele-cheie ale îngrijirii pielii este hidratarea. Doar așa pielea rămâne fermă și sănătoasă. Cu toate acestea, unele persoane au pielea uscată și se confruntă cu mâncărimi, indiferent de cât de mult își hidratează tenul. Este important de știut că măștile cu argilă au și această proprietate: de a hidrata tenul în profunzime. 

Calmează tenul

O parte din utilitatea măștilor de față este abilitatea lor de a transforma o rutină a pielii, altfel banală, într-o zi de spa acasă, datorită beneficiilor lor calmante. 

Cum se aplică și cum se îndepărtează măștile cu argilă

Întregul proces de aplicare și de eliminare a măștii cu argilă este foarte ușor. Masca cu argilă poate fi aplicată fie cu un burețel de machiaj, fie cu buricele degetelor. Indiferent de metoda aleasă, este important ca masca să fie aplicată uniform. Evită zona ochilor și întinde masca și pe gât, zonă de multe ori neglijată. Lasă masca să acționeze 10-15 minute, după care îndepărteaz-o cu apă călduță, fie la duș, fie cu un prosop moale, din bumbac.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Skincare - What Do Clay Masks Actually Do for Your Skin?
https://www.skincare.com/article/clay-mask-benefits

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0