Gadget-uri de beauty care dau rezultate

În zilele noastre, atenția pentru îngrijirea pielii este deosebit de mare, iar, pe lângă produsele topice, de tip creme, seruri și loțiuni, se regăsesc și accesoriile de beauty, care promovează drenajul limfatic, redarea fermității, combaterea celulitei și a efectelor îmbătrânirii. Deși paleta este variată, din păcate, multe dintre aceste produse nu oferă un rezultat palpabil. Așadar, este important să te documentezi înainte să achiziționezi un accesoriu scump, deoarece există riscul să ieși în pierdere.

Mai jos, regăsești câteva dintre accesoriile de beauty care chiar funcționează și pe care le poți procura cu ușurință. 

Peria pentru dry brushing

Dry brushing-ul, sau periajul uscat, reprezintă procesul aplicării unei perii cu fire tari, din fibră naturală, prin mișcări circulare ferme, pe suprafața corpului, preferabil înainte de duș. Beneficiile periajului uscat sunt multiple, cele mai importante fiind exfolierea celulelor moarte de la suprafața pielii și stimularea circulației sângelui. Prin repetarea regulată a acestui proces, în timp, vei observa o îmbunătățire a aspectului pielii, aceasta devenind mai fermă, iar celulita va fi diminuată. În plus, este un accesoriu deloc costisitor, pe care îl poți găsi în orice magazin cu produse de igienă. 

Roller-ul facial

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Roller-ul facial este un accesoriu originar în tradiția terapeutică chinezească, utilizat de femeile asiatice pentru decongestionarea pungilor din zona ochilor, deci pentru un drenaj limfatic al feței, dar și pentru  stimularea producției de colagen, a circulației sângelui și pentru menținerea fermității pielii. O primă variantă de roller era confecționată din jad, deoarece piatra naturală se menține, în permanență, rece, potențând, astfel, efectele drenajului limfatic. În prezent, se găsesc rollere din quartz alb și roz, pe lângă cele din jad, care funcționează la fel de bine. Ritualul poate fi efectuat în orice moment al zilei, dar este indicat să aplici roller-ul înainte de a-ți efectua rutina de îngrijire a tenului. Poți începe din zona ochilor, cu mișcări blânde, de jos în sus, și continua spre obraji, și în final, spre frunte. Pentru un efect sporit, lasă roller-ul în congelator 1-2 minute, înainte de a-l folosi. 

Dispozitivele sonice de curățare a feței din silicon

Aceste dispozitive sunt foarte utile pentru o curățare în profunzime, dar delicată, a pielii, dar și pentru stimularea producției de colagen, datorită pulsațiilor sonice. Nu este obligatoriu să folosești dispozitivul zilnic, mai ales dacă ai tenul sensibil sau iritat, dar vei descoperi că se va dovedi foarte util în curățarea eficientă a machiajului persistent sau a cremei cu protecție solară rezistentă la apă. În plus, siliconul este un material igienic, și poate fi curățat foarte ușor, așadar nu trebuie să îți faci griji în privința apariției erupțiilor în urma folosirii unui asemenea dispozitiv. La ora actuală, se găsesc numeroase variante pe piață, disponibile pentru fiecare buget.

Dispozitivele cu lumină albastră LED pentru estomparea coșurilor

Acest tip de lumină este eficientă împotriva coșurilor deoarece are efect antibacterian, anihilând, astfel, infecția din interiorul erupției. Prin utilizare repetată, coșul se va micșora, până la estomparea completă. Spre deosebire de produsele topice, care acționează prin uscarea erupției, terapia LED nu lasă urme și nu irită pielea, așadar este o variantă de preferat. Aceste dispozitive sunt mai costisitoare decât cele enumerate mai sus, dar, dacă suferi de erupții frecvente și vrei o alternativă la substanțele active cu potențial iritant, este o investiție binemeritată. Există mai multe variante, cu mai multe tipuri de lumină LED, acestea fiind clasificate în felul următor:

  • Lumină albastră pentru anihilarea bacteriilor responsabile pentru acnee
  • Lumină infraroșie pentru accelerarea regenerării pielii
  • Lumină roșie pentru reducerea inflamației și stimularea circulației sangvine
  • Lumină portocalie pentru stimularea producției de colagen și elastină

Periuțele de dinți electrice

Deși pe piață de mult timp, periuțele electrice sunt, în continuare, o inovație remarcabilă, care îmbunătățește imediat experiența igienei orale și, prin utilizare regulată, aduce rezultate greu de atins cu o periuță clasică, mai precis albirea considerabilă a dinților, eliminarea tartrului și diminuarea riscului de carii sau alte afecțiuni orale. Periuțele de dinți electrice de ultimă generație au vibrații ultrasonice, ceea ce le face mult mai puternice, deși curățarea, în sine, este deosebit de delicată. Așadar, cu o periuță de dinți electrică, câștigi atât un zâmbet mai strălucitor și alb, cât și o sănătate orală optimizată.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Byrdie - The Best Beauty Gadgets That Really Do Work
https://www.byrdie.com/best-beauty-gadgets
InStyle - Editor-Tested: Do LED Light Facials Really Work?
https://www.instyle.com/news/editor-tested-do-led-light-facials-really-work

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0