Epilatoarele IPL pentru acasa - cum funcționează și ce beneficii au (Video)

Dispozitivele epilatorii de tip IPL emit un spectru de lumină (energie) cu mai multe lungimi de undă (aceasta le diferenţiază de lasere, care emit o singură lungime de undă). Principiul de funcţionare a acestor aparate se bazează pe aşa-numita fototermoliză selectivă. Aceasta se referă la faptul că energia emisă este captată selectiv de anumite structuri, numite cromofori. 

La nivelul pielii, captează aceste lungimi de undă structurile cele mai colorate, şi anume pigmentul, adică melanina. Aşadar, în aceste cazuri, cromoforul este reprezentat de melanină. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acest pigment se găseşte atât în celulele pielii, cât şi la nivelul firului de păr. Cantitatea de pigment din firul de păr este mai mare decât la nivelul pielii înconjurătoare, astfel că energia emisă de dispozitiv va fi captată mai mult de firul de păr decât de piele. Odată captată această energie în firul de păr, are loc o încălzire intensă şi foarte bruscă a acestuia, astfel că rădăcina lui este distrusă, iar firul de păr nu va mai creşte pe locul respectiv.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Expertul DOC Dr. Laura Nedelcu ne explică cum funcționează și ce beneficii au dispozitivele de epilare IPL la domiciliu Homelight de la BaByliss Paris

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=zMRCZiLQloc[/YOUTUBE]

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0