De ce să ții cont când te machiezi iarna

Temperaturile scăzute, gerul şi vântul favorizează uscarea şi chiar crăparea pielii. În sezonul rece pielea are nevoie de un plus de hidratare. Pe lângă un ritual zilnic de îngrijire, un rol important îl joacă şi machiajul. Iată ce trebuie să știi despre hidratare și produsele cosmetice în această perioadă a anului.

Hidratarea este pe primul loc

Înainte să te gândești ce tip de machiaj aplici, trebuie să te gândești la hidratare. Optează pentru un bun ritual de îngrijire, mai ales iarna, unde succesul machiajului depinde în proporție de peste 50% de calitatea hidratării.

Sfat: Când îți cureți pielea dimineața, folosește apă proaspătă rece care strânge porii și dă un impuls, stimulând activitatea fluxului sangvin.

Înainte de fondul de ten, aplică un primer

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un primer hidratant va face ca fondul de ten să arate mult mai bine în această perioadă rece a anului.

Sfat:Te ajută să amesteci primerul cu fondul de ten și apoi să aplici mixul cu pensula. Oferă un finisaj ușor și o strălucire de care o să ai parte toată ziua. Iar ca să nu modifici nuanţa fondului de ten, e indicat să alegi un primer care să fie transparent.


Alege un fond de ten hidratant

Alege un fond de ten care să nu îți usuce fața și încearcă să înlocuiești fondul de ten pudră cu cel cu textură cremoasă (acesta conține și acid hialuronic, care reține apa în celulele pielii). Dacă ai tenul uscat este recomandat să amesteci câteva picături de ulei de argan în sticluța cu fondul de ten. Astfel, fondul de ten va avea un finisaj mai neted și va oferi în același timp pielii hidratarea de care are nevoie. 

Sfat: Utilizează un burete (beautyblender) când aplici fondul de ten. Va fixa machiajul mult mai bine.

Folosește pudră, dar cu măsură

Pudra de finisare nu este deloc de neglijat în acest anotimp, ea permite un aspect matifiant și o poți aplica fie pe zona de mijloc (zona T) dacă ai o piele mai uscată, fie pe toată fața dacă ai un ten gras. Ai grijă să nu exagerezi dacă ai o pielea prea uscată sau sensibilă. În combinație cu vântul, va da impresia că ai tenul deshidratat. 

Nu uita de anticearcăn 

În zile cu ger, tenul tău poate căpăta un aspect tern. Folosește așadar anticearcăn, pe care să-l adaptezi tenului tău. Alege o nunață mai deshisă decât cea a fondului de ten. 

Sfat: Nu machia conturul ochiului, deoarece marchează liniile fine și usucă această parte deja foarte sensibilă.

Folosește un joc de umbră și lumină 

Make-up artiștii recomandă să folosești 3 pulberi cu funcții diferite: pudra modelatoare, pudra bronzantă  și iluminatorul, care permit jocul cu umbra și lumina și structurarea contururilor feței, în special pomeții. Dar totodată aduce și luminozitate feței.

Sfat: Pudra modelatoare se aplică imediat sub pomeți. 

Pudra bronzantă este pulberea folosită pentru a evita contrastele prea mari și se aplică pe osul pometelui, puțin pe frunte și pe maxilar.
Iluminatorul reflectă lumina și aduce prospețime și strălucire tenului tău și este deosebit de necesar iarna. Aplică-l deasupra osului, pe puntea nasului și chiar pe arcul lui cupidon.

Alege culori calde pentru un efect natural și luminos

Iarna lumina este foarte diferită de restul anotimpurilor, mai rece și se diluează în tonuri de gri. Alege culori calde pentru ten, cum ar fi bej, roz, uneori chiar spre piersic (evită culorile caisului, portocaliu). Adaptează-ți fondul de ten la culoarea pielii, ținând cont de schimbarea anotimpului. Alege o nunață mai deschisă decât cea pe care o folosești vara, atunci când ești bronzată.

Folosește rimelul rezistent la apă

Ca să fii sigură că rimelul îți va rezistă și după o zi cu multă zăpadă, alege un rimel rezistent la apă. 

Ai grijă să îți hidratezi buzele

În sezonul rece, buzele au nevoie mai mult ca oricând de o îngrijire specială. Folosește un balsam de buze ca să îți hidratezi și să regenerezi buzele. Aplică-l ori de câte ori simți nevoie pe parcursul zilei, dar și seara, înainte de culcare.

Este recomandată și exfolierea buzelor în această perioadă. O poți face folosind zahăr sau sare combinate cu câteva picături de măsline, aplicate pe o periuță de dinți. Îți va reactiva circulația buzelor și va îndepărta celulele moarte.

Sfat: Renunță la rujurule rezistente, acestea usucă buzele și alege, în schimb, rujuri hidratante (care au în compoziție ulei de jojoba, colagen sau alte substanțe hidratante).

Și nu uita de crema cu factor de protecție!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0