De ce este util să folosești lapte de corp

Laptele de corp contribuie la păstrarea pielii frumoase și sănătoase prin hidratare și hrănire. În plus, aplicarea laptelui de corp este una dintre puținele modalități ieftine și simple prin care te poți răsfăța.

Loțiunea de corp folosită după duș sau după baie sigilează umezeala în piele pentru a preveni uscarea și înmoaie pielea de pe coate și alte zone aspre. Laptele de corp poate fi utilizat doar pe mâini și pe picioare, dar poate fi aplicat pe tot corpul, iar dacă este folosit în mod regulat, are multe beneficii nu doar pentru piele, ci și pentru psihic.

Rehidratează pielea uscată

Pielea uscată de vânt, frig sau căldură poate fi greu de tratat cu produse cosmetice obișnuite. Unii oameni au pielea sensibilă și, indiferent de tipul de climă în care trăiesc, pielea lor se usucă foarte tare și se irită cu ușurință. În acest context, un lapte de corp de calitate, aplicat după fiecare duș sau baie, poate ajuta la sigilarea umidității în profunzimea pielii, pentru a o menține hidratată și suplă. Caută un lapte de corp anti-uscăciune care să conțină ingrediente precum unt de shea, glicerină și niacinamidă, care să protejeze pielea de factorii externi și să elimine senzația de piele care ține.

Catifelează zonele foarte aspre

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Chiar dacă tipul tău normal de piele este gras sau normal, s-ar putea să ai zone mai uscate pe corp, de exemplu în jurul coatelor, al genunchilor sau călcâiele, care ar putea beneficia de aplicarea unui lapte de corp după baie, înainte de culcare. Dacă folosești loțiunea cu regularitate, aceasta te va scăpa de pielea cu aspect solzos și îi va conferi un aspect neted și mătăsos, la fel ca pe restul corpului. De asemenea, laptele de corp catifelează brațele și picioarele după ce te epilezi. 

Netezește calusurile

Dacă stai mult în picioare, este posibil să fi dezvoltat calusuri dure, inestetice și poate chiar dureroase. Un lapte de corp poate subția aceste zone de piele îngroșată și te ajută să îndepărtezi pielea moartă cu mai mare ușurință. În cazul în care calusurile arată decolorate, umflate sau prezintă striații roșii, e indicat să nu încerci să le îndepărtezi singur, ci să mergi la medic pentru recomandări.

Mirosul laptelui de corp conferă o stare de bine

Pe lângă faptul că un masaj cu lapte de corp este revigorant, mai ales după o zi obositoare, poți alege unul care să aibă un miros pe care îl adori. Atât în supermarketuri, cât și în magazinele de specialitate sunt puse la vânzare o varietate de loțiuni cu diverse parfumuri și texturi, așa că e imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău. Iar dacă nu îți plac mirosurile puternice, poți alege oricând un lapte de corp cu ingrediente natuarele și un miros discret. După ce ți-ai găsit preferatul, probabil că nici nu va mai fi nevoie să străbați magazinele, pentru că majoritatea produselor pot fi cumpărate direct de pe internet.

Masajul cu lapte de corp te ajută să te relaxezi

Chiar dacă pielea ta este în formă excelentă și nu trebuie să fie hidratată cu lapte de corp zi de zi, poți, pur și simplu, să te relaxezi seara cu ajutorul unui masaj. Senzația de catifelare a pielii și mișcările ferme și constante din timpul masajui pot elimina stresul, pot spori endorfinele și, nu în ultimul rând, te ajută să elimini oboseala și tensiunea din corp adunată în timpul zilei. Există în comerț diverse loțiuni care, odată aplicate, dau strălucire pielii, așa că, pentru un răsfăț complet, poți cumpăra un astfel de lapte de corp, cu particule sclipitoare.

Indiferent de vârstă sau de stilul de viață, laptele de corp îți poate fi de folos pentru a-ți hidrata și netezi pielea, pentru a te relaxa după o zi de muncă și pentru a te bucura de confortul simplu al vieții. Ține o sticlă cu lapte de corp pe noptieră, în dormitor, pentru a-l avea la îndemână înainte de culcare. De asemenea, poți păstra un mic recipient cu lapte de corp și lângă chiuveta din baie, pentru a-l folosi după ce te speli pe mâini și unul în bucătărie, pentru a-ți masa mâinile după ce speli vasele.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Everyday Health - The 7 body lotion benefits
https://www.everydayhealth.com/skin-beauty/7-body-lotion-benefits/

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0