Cumpărături eficiente în perioada reducerilor

Perioada reducerilor ne oferă ocazia de a cumpăra haine la prețuri mult mai mici decât în orice alt moment al anului, motiv suficient de bun pentru a face câteva investiții inteligente în garderoba noastră.

Pe de altă parte, nu trebuie să uităm faptul că orice sesiune de cumpărături trebuie tratată cu moderație. Iată câteva reguli de care trebuie să ținem cont atunci când mergem la cumpărături pentru ca shopping-ul la prețuri mici să fie cu adevărat eficient:

Ce cumpărăm?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

1. Cumpără piese clasice, ce nu se vor demoda în sezoanele următoare. Cămășile și bluzele clasice, sacourile și pantalonii albi, negri, bleumarin, jachetele din piele, fustele creion și cardiganele sunt piese ce nu se vor demoda și își vor găsi cu ușurință loc în orice garderobă. Secretul stă în a cumpăra doar croielile și culorile simple, în linii clasice.

2. Cumpără piese basic Reducerile sunt un moment bun pentru a cumpăra piese basic precum tricouri albe, maieuri sau lenjerie intimă. Caută piese bine realizate, din materiale de calitate, ce nu se vor degrada încă de la primele purtări.

4. Evită piesele ce se regăsesc în tendințele sezoniere. Multe dintre hainele pe care le vom găsi în această perioadă în magazine fac parte din tendințele sezoniere, ceea ce semnalează faptul că se vor demoda curând și că vom evita să le mai purtăm. Acesta este și motivul pentru care este recomandat să cumpărăm doar piese clasice și piese basic, pentru care avem certitudinea că le vom purta pe termen lung.

Cum cumpărăm?

5. Alcătuiește-ți o listă de cumpărături. Înainte de a alcătui o listă de cumpărături, este necesară o organizare a garderobei, stabilind care sunt piesele pe care le porți în mod constant și care sunt cele ce nu au mai fost purtate în ultimul timp și ar trebui înlocuite. Vei putea observa astfel și care sunt piesele ce lipsesc din garderoba ta și vei putea alcătui o listă pe care să o urmărești atunci când mergi la cumpărături, reducând în acest mod pericolul cumpărăturilor inutile.

6. Stabilește un buget. Nicio sesiune de cumpărături nu ar trebui începută fără un buget bine stabilit de acasă. Fiind în permanență conștiente de faptul că avem o sumă în care trebuie să ne încadrăm, vom gândi de două ori înainte de a cumpăra un produs și vor scădea astfel șansele de a lua decizii iraționale.

7. Cumpără piese ce se potrivesc cu cele de acasă. Înainte de a cumpăra o piesă vestimentară, încearcă să îți imaginezi cel puțin trei ținute ce cuprind acea piesă și altele care se află deja în garderoba ta. Dacă cea pe care vrei să o cumperi nu poate fi purtată în cel puțin trei moduri diferite alături de hainele pe care le ai deja acasă, înseamnă piesa nu își merită investiția.

Unde cumpărăm?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

8. Mall-uri. Fără îndoială, mall-urile sunt un rai al cumpărăturilor în perioada reducerilor! În ciuda aglomerației, mall-urile sunt o destinație favorită de shopping, oferind o multitudine de branduri și produse pentru toate gusturile și pentru toate categoriile de vârstă.

9. Magazine stradale. Multe magazine stradale oferă game întregi de produse ce concurează cu cele din mall-uri. Singurul dezavantaj al acestor magazine este faptul că nu vrei reuși să vezi și produsele altor branduri, așa cum se întâmplă în mall, decât dacă ele se află în imediata apropiere a magazinului.

10. Online Magazinele online au produse la prețuri ofertante în perioada verii. Mai mult decât atât, multe din brandurile îndrăgite ce pot fi găsite în mall-uri au lansat și pentru România propriile magazine online, așadar multe dintre piesele pe care le putem cumpăra la prețuri mici în acest sezon se află doar la un click distanță. Spor la cumpărături!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0