Transfomarea machiajului de zi intr-unul de seara, in cativa pasi

Ti s-a intamplat sa mergi direct de la job la un eveniment si sa fii obligata sa-ti adaptezi machiajul? Cu siguranta! Si acesta este cel mai fericit caz, pentru ca se poate intampla sa afli in ziua cu pricina ca trebuie sa bifezi evenimentul fara sa fi stiut de el cand ai plecat dimineata de acasa.

machiaz de seara

In acest context, vei descoperi cat de important este sa ai un kit de make-up in permanenta cu tine, pentru a avea posibilitatea de a retusa machiajul pe ultima suta de metri, inainte de a participa la un eveniment.

Ce trebuie sa ai in portfard

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru a putea transforma machiajul de zi pe repede inainte, astfel incat sa fie potrivit pentru un eveniment de seara, ai nevoie de acel strict necesar de produse cu care ai realizat machiajul initial, dar si de cateva produse in plus pentru a-l putea adapta la nivelul unui machiaj glam.

Evident, pe langa o oglinda de poseta, ai nevoie de servetele matifiante pentru a absorbi excesul de sebum eliminat pe zona T, lucru specific persoanelor cu ten mixt sau gras.

Dupa absorbtia sebumului prin gesturi de tapotare si nu de stergere (pentru a nu sterge de tot stratul de fond de ten), se poate reaplica pe acele zone fond de ten, care se fixeaza apoi cu ajutorul pudrei pulbere. Aceasta pudra trebuie sa fie intr-o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten, pentru a nu pata tenul. Important este sa nu aiba un puternic pigment de roz sau galben, ci sa lase un efect translucid, avand astfel si avantajul ca se poate folosi pe toata perioada anului indiferent de evolutia bronzului.

Odata finisat tenul, se poate trece la retusul machiajului de la nivelul ochilor.

Accentul pe machiajul ochilor

Aici trebuie finisat machiajul existent si totodata intensificat in raport cu lumina: daca evenimentul se petrece afara si este inca lumina, intensitatea machiajului poate fi data doar de un contur mai definit sau un liner negru aplicat peste. Pe de alta parte, daca evenimentul este indoor si se vor folosi surse de lumina artificiale, atunci se poate intensifica machiajul si din fard.

Pentru ultima varianta, se poate face un smokey in tonuri de maro sau gri, pe care il putem continua catre unghiul intern daca ne permite distanta dintre ochi (sa nu fie departati, pentru ca in aceasta situatie se accentueaza si mai mult aceasta distanta). Putem aplica o si o tusa de luminozitate cu ajutorul unui fard metalic ivory, bej sau auriu. Pentru tuse precise precum liner, contur de buze sau acest efect de luminozitate din unghiul intern, e nevoie de pensule speciale de make-up.

Si zona de sub ochi necesita o pensula speciala subtire, fie pe drept sau taiata in diagonala, cu care puteti obtine un contur mai definit.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Se retuseaza buzele cu un ruj mai discret in cazul in care accentul este mai puternic pe linia ochilor. Pometii trebuie sculptati in nuanta blush-ului initial cand s-a conceput machiajul si pe desupra lor se poate aplica un highlight pentru volum si luminozitate. Rezumati-va la un machiaj decent, minimalist, dar mai ales corect, ce trebuie sa fie adaptat perfect contextului si sursei de lumina.

Un ten radios dar fresh, insa fara textura incarcata, cu un machiaj al ochilor subtil si un ruj natural, intregit de un blush pe masura – asa arata machiajul corect pentru un eveniment de seara, desfasurat in lumina naturala. Cu cat lumina este mai slaba, cu atat mai mult se va intensifica machiajul.

Daca vrei sa atragi toate privirile din jur atunci cand intri pe usa, poti apela la vechiul truc al genelor false. Pune-ti in portfard o pereche de gene false de tip banda, pe care le poti lipi rapid pe linia tusului trasata chiar de dimineata. Tot ce trebuie sa faci este sa retusezi apoi aceasta linie si sa te bucuri de efectul dramatic creat.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0